Hagdahls filmjölksbröd

Superlätt och gott bröd i långpanna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 l filmjölk
  • Knappt 1 påse rågsikt.
  • 2 dl mörk sirap
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Häll i filmjölken sedan alla andra ingredienser. Rör om tills smeten är riktigt kladdig.
  2. Smörj långpannan, häll i smeten. Grädda 1timma på 100 grader, höj värmen till 150 grader 1 timma, sedan 30 min på eftervärme.
  3. Ta ut låt svalna skär upp 4 limpor och njut.

Kommentarer

Barnens tyckte jättmycket om brödet.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…