Kallskål med äppelcider och fläder

Idag (20/7-09) fick jag ett par böcker i brevlådan som premie för att jag gått med i en trevlig bokklubb. Den ena handlar om äpplen och heter "Min äppelbok", skriven av Elisabeth Johansson. Av förståeliga skäl har jag inte hunnit testa dessa recept, men än är sommaren inte slut!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 melon, Galia-. eller honungsmelon
  • 2 syrliga äpplen, t ex Gravensteiner elelr Signe Tillisch
  • 5 dl flädersaft, utspädd
  • 1 flaska vitt vin, 75 cl
  • 1 flaska äppelcider, 75 cl
  • 1/2 lime, skuren i skivor
  • Is

Gör så här

  1. Skala och skär melonen i tunna skivor eller bitar. Kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg all frukt i en stor kanna, eller två mindre. Häll på flädersaft, vitt vin och cider. Lägg i några skivor lime.
  2. Servera med is.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@tinjep

Mors krusbärssaft

Fräsch och god saft, ej för söt. Jag har prövat med både citron och röda vinbär och tycker det blir litet godare med vinbär.