Köttfärspiroger

Går att frysa in

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ½ tsk salt
  • 13 dl vetemjöl + ca ½ dl till utbakning
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 1 kg köttfärs
  • 3 gula lökar
  • 1 msk aromat
  • 1 msk vitpeppar
  • Lite oregano
  • 1 dl chilisås

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
  4. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  5. Tillsätt salt och nästan allt mjöl (spara lite till utbakning).
  6. Arbeta pirogdegen smidig tills den släpper bunkens kanter.
  7. Låt pirogdegen jäsa övertäckt i 40 min.
  8. Nu är pirogdegen klar att baka ut på mjölat bakbord och fylla som piroger.
  9. Sätt ugnen på 225 grader. 10-15 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept