Turkisk köfte

En längtan till Turkisk mat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 steklökar
  • 2 msk rapsolja
  • Färsbullar:
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk koriander
  • ½ msk kanel
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • ½ citron, rivet skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g feferoni (1 burk=500g)
  • ½ granatäpple, kärnorna
  • Myntayoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt 10%
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • Servering:
  • couscous

Gör så här

  1. Ugnstemp 200º
  2. Lägg löken i kallt vatten en stund så är de lättare att skala. Lägg dem i en långpanna tillsammans med rapsolja och baka i ugnen cirka 15 minuter. Blanda färssmeten och forma avlånga köttbullar. Ta ut plåten med löken och lägg dit färsbullar och fefferoni. Stek tillsammans i ugnen ytterligare 10-15 minuter.
  3. Blanda ingredienserna till myntayoghurten. Garnera med kärnorna från granatäpplet och servera med myntayoghurt, couscous och eventuellt några myntakvistar

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…