Paleo oxjärpar med grönsaksspagetti

Fina små oxjärpar smaksatta med chili och fyllda med lök och svamp. Goda att ha som lunch, middag eller mellanmål. Jag gjorde även en enkel paleoketchup på tomatpuré, svartpeppar, olivolja, lite honung och några droppar pressad citron.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nötfärs, ekologisk från gräsbetesdjur
  • 1 ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 små gula lökar eller 2 stora
  • 5-6 champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Kokosolja eller ghee till stekning
  • Ev. lite mandelmjölk
  • 3-4 zucchini

Gör så här

  1. Finhacka lök, vitlök och svamp och stek i kokosolja eller ghee.
  2. Blanda samman färs, ägg, tomatpuré och kryddor och knåda smeten ordentligt med händerna. Blanda i svamp och lök och knåda lite till.
  3. Forma små järpar med händerna, det går lättare med blöta händer. Stek på låg värme i ca 10 minuter innan du vänder på dem och steker ytterligare en stund. Låt dem gå färdiga med lite mandelmjölk i stekpannan under lock. Då blir de extra saftiga.
  4. Strimla zucchinin och lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten ungefär 1 minut, häll av vattnet och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr