Långpannerutor

Bra för lilla magen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 8 dl ljummet vatten (37°)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk farinsocker (ger jästen näring)
  • 1 msk stött kummin
  • 300 g havrekli (en förpackning om du väljer Kungsörnen)
  • 600 g fullkornsvetemjöl (10 dl)

Gör så här

  1. Ugn: 225 grader
  2. Smula jästen och rör ut med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig, inte för fast, deg.
  3. Skrapa ned degen i en smord långpanna och tryck ut till en jämn täckande degplatta. Skåra rutorna och nagga ytan med en gaffel. Täck över med bakduk och låt jäsa i minst 45 minuter gärna mer.
  4. Skjut in plåten på mitt falsen i ugnen och grädda i 25 minuter.
  5. Låt brödet kallna under bakduk och frys in det som inte går åt under dagen.

Kommentarer

Hej Lena! Bakade dina långpannerutor igår. Jättegoda till frukost i morse. Använde lantbrödsmjöl av fyra sädeslag eftersom jag hade det hemma. Ska baka dem fler gånger. Hälsningar Annica

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…