Lantbröd – diabetiker

Ett bröd med 2 sorters kummin. Tycker man inte om det kan man ta något annat eller inget alls. Jättegott bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 lit vatten, rumstempererat
  • 50 g jäst
  • 1 msk kummin
  • 1 msk spiskummin
  • 2 msk Canderel strö
  • 30 g salt
  • Ca 1 kg halvgrovt mjöl, t ex 4 sädeslag

Gör så här

  1. Häll jäst, vatten, 2 x kummin, salt och Canderel i en degblandare. Låt ”rulla” på ganska låg fart medan du tillsätter mjölet. Det är tillräckligt med mjöl när degen fortfarande inte är hård, men börjar släppa lite från kanterna.
  2. Öka då hastigheten på degblandaren och arbeta
  3. degen i ca 10 minuter, så det bildas mycket gluten och degen släpper från kanterna. Lägg sedan upp på en mjölad
  4. bänk.
  5. Låt jäsa under handduk i ca 20 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 °C.
  7. Skär små kuvertbröd eller långa baguetter ur degen utan att knåda. Sätt in i ugnen för gräddning ca 10-15 minuter
  8. tills skorpan på brödet fått färg.
  9. Ta ut och låt vila ca 10 minuter innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@birgerstenemo

Fullkorsbröd på surdeg

Ett mustigt och nyttigt bröd på surdeg med fullkornsmjöl, klippt råg och vetekross. En perfekt bas för ägg- och sillmackorna till nattvickningen, Påsk- eller…

@koppargrytan

Fiberrika brytbröd

Mycket goda saftiga och luftiga brytbröd som även är fiberrika. Dessa bröd bakas snabbt och enkelt. En lite längre jästid bidrar till att bröden…