Lavach

Detta bröd äts till allt i mellanöstern. Påminner om våra norrländska av glödkakor. Man kan krydda brödet med en aning fänkål/koriander för ett mer svenskt recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vatten, eller 2 dl yoghurt eller 3 dl mjölk/vatten
  • 2 msk socker eller sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 påse torrjäst
  • Vete / lantbrödsmjöl.

Gör så här

  1. Värm vätskan till ca 40 grader
  2. Blanda i olja, socker och salt
  3. Blanda torrjästen i mjölet.
  4. Arbeta ihop degen tills den lossnar från bunken. Slå upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Jäs ca 30 minuter. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut små tunna kakor. Gräddas i stekpannan, svalna på galler.

Kommentarer

Jag har gjort ditt recept i dag och blev väldigt nöjd. Det här receptet kommer jag göra många gånger Tack Tine

Liknande recept

@birgerstenemo

Fullkorsbröd på surdeg

Ett mustigt och nyttigt bröd på surdeg med fullkornsmjöl, klippt råg och vetekross. En perfekt bas för ägg- och sillmackorna till nattvickningen, Påsk- eller…

@koppargrytan

Fiberrika brytbröd

Mycket goda saftiga och luftiga brytbröd som även är fiberrika. Dessa bröd bakas snabbt och enkelt. En lite längre jästid bidrar till att bröden…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr