Pizza för hela plåten

Pizza för hela plåten

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pizzadeg:
  • 25 g jäst
  • 1 ½ dl ljummet vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olja
  • 4 - 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 paket/burk krossade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1-2 tsk oregano
  • Svartpeppar
  • Ca: 5 dl riven ost från påse
  • Pålägg för en halv pizza:
  • 100-150 g smått tärnad rökt skinka
  • Ca: 200 g skivade färska nystekta champinjoner
  • Hackad persilja
  • Pålägg för den ena fjärdedelen:
  • ½ -1 burk avrunnen tonfisk, delad i mindre bitar
  • 6-7 skivade gröna oliver med pimiento
  • Pålägg för den andra fjärdedelen:
  • 1 tunt skivad liten gul lök
  • ½ ask sardeller, utrullade och delade på längden
  • 8-10 svarta oliver med kärnor

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Rör i resterande vatten, salt, olja och mjöl. Börja med den mindre mjölmängden och tillsätt eventuellt lite mer i taget medan du arbetar ihop det hela till en blank och kladdfri deg. Låt den jäsa i bunken och förbered pålägget under tiden.
  2. Lägg sedan degklumpen på en plåt och kavla ut den tunt över hela plåten. Häll på och fördela krosstomaterna över den utkavlade degen. Strö på den hackade löken och oregano. Mal över svartpeppar.
  3. Fördela nu pålägg i valda delar. Smula över lite mer oregano och strö på någon deciliter av den rivna osten.
  4. Strö resterande riven ost över hela pizzan och grädda den i 250 grader varm ugn 15-20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…