Tråd:
Apelsiner och citroner

Inlägg

@rotmos

Lagg skivad citron i den indiska curryn! Jattegott! Bryter av fint mot det kryddiga.

@mellanbellan

Skrivet av lajefa den 16 okt 2008

[quote]Skrivet av Mellanbellan den 15 okt 2008

1 dessert och 1 sherry (Y)
[recept]30660[/recept]
[recept]32416[/recept]

Hur blir Sherryn? Söt eller?
[/quote]

Smaken är ju som baken;-) men jag tycker den påminner om Bristol Cream. Jag hade den mest till dessert

@eery

Leilas marockanska citroner?
Tid 20 min + 4 veckor att mogna

4 citroner, gärna ekologiska + juice av 4
5 msk finkornigt salt
2 lagerblad
2 kanelstänger
5 kryddnejlikor
1 röd chilifrukt i grova skivor
ca 1/2 dl olivolja

1. Koka ur en stor glasburk, ca 2 liter.

2. Skölj citronerna noga i varm vatten och torka dem. Skär varje citron i 4 klyftor. Lägg dem i glasburken, salta och skaka runt så att saltet fördelar sig någorlunda.

3. Lägg i de hela kryddorna och skaka igen. Häll över pressad citronjuice. Sätt på ett tätt lock. Förvara 5 dagar i rumstemperatur. Skaka burken då och då.

4. Efter 5 dagar, häll över en tunn hinna olja överst i burken så att citronerna täcks. Tillslut och förvara i kylskåp. Låt mogna ca 4 veckor

@matnjutaren

Citroner inlagda i olivolja. Kan de vara nåt? :o

@lajefa

(Y) alla skriver så mkt inägg och min tråd hamnar så långt ner...o jag som vill ha fler tips...måste bara gära ett inlägg

@lajefa

Skrivet av Eery den 15 okt 2008

lemoncurd? ruskigt gott som kakfyllning eller på skorpor:p

2 ägg
2 dl strösocker
saften av 2 citroner  (ca 1 1/2 dl)
75 g smör

Gör så här
Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker i en tjockbottnad gryta. Tillsätt saften av 2 citroner (ca 1 ½ dl) och vispa ytterligare någon minut. Rör i 75 g smör skuret i småbitar.

Sjud blandningen i vattenbad tills konsistensen är som en tjock kräm. Rör kraftigt hela tiden. Häll up curden i en väl rengjord glasburk och förslut. Den håller sig ett par veckor i kyl

Tack för tipset!

@lajefa

Skrivet av Mellanbellan den 15 okt 2008

1 dessert och 1 sherry (Y)
[recept]30660[/recept]
[recept]32416[/recept]

Hur blir Sherryn? Söt eller?

@lajefa

Tack för alla fina tips och recept. Ja, nu e det bara att vänta ca en månad till så kommer frukterna att vara saftiga och mogna.

@eery

lemoncurd? ruskigt gott som kakfyllning eller på skorpor:p

2 ägg
2 dl strösocker
saften av 2 citroner  (ca 1 1/2 dl)
75 g smör

Gör så här
Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker i en tjockbottnad gryta. Tillsätt saften av 2 citroner (ca 1 ½ dl) och vispa ytterligare någon minut. Rör i 75 g smör skuret i småbitar.

Sjud blandningen i vattenbad tills konsistensen är som en tjock kräm. Rör kraftigt hela tiden. Häll up curden i en väl rengjord glasburk och förslut. Den håller sig ett par veckor i kyl

@festmaten

En rätt jag gjort till bufeè. Är gott och ser trevligt ut med de olka färgerna. Skall serveras kallt, så det är lätt att förbereda.
(tänk så härligt att bara kunna gå ut o plocka!!!!)
Marinera, krydda och stek kycklingfileèr. När de kallnat skär du dem i sneda skivor. Lägg dem i mitten på ett stort fat. Runt kycklingen lägger du i tre grupper: apelsinklyftor, strimlad röd paprika och svarta bönor.

@monac

Normandisk gräddglass
parfait som tar dig till himelen!!!:p(Y)

men vad lyxigt!!!!...med egna träd,(H)