Leilas marockanska citroner?
Tid 20 min + 4 veckor att mogna
4 citroner, gärna ekologiska + juice av 4
5 msk finkornigt salt
2 lagerblad
2 kanelstänger
5 kryddnejlikor
1 röd chilifrukt i grova skivor
ca 1/2 dl olivolja
1. Koka ur en stor glasburk, ca 2 liter.
2. Skölj citronerna noga i varm vatten och torka dem. Skär varje citron i 4 klyftor. Lägg dem i glasburken, salta och skaka runt så att saltet fördelar sig någorlunda.
3. Lägg i de hela kryddorna och skaka igen. Häll över pressad citronjuice. Sätt på ett tätt lock. Förvara 5 dagar i rumstemperatur. Skaka burken då och då.
4. Efter 5 dagar, häll över en tunn hinna olja överst i burken så att citronerna täcks. Tillslut och förvara i kylskåp. Låt mogna ca 4 veckor