Tråd:
Apelsingrädde?

Inlägg

@frukernell

Jag skulle använda apelsinskal och lite apelsinsaft. Jag gjorde blåbärsgrädde. Köpte frysta blåbär och lät dem tina. Hällde i blåbären och "saften". Grädden blev lite lös men god, skulle ha haft i lite gelatin. Lycka till!!

@lece

Jag brukar ha i koncentrerad apelsinjuice i grädden. Blandas i efter att man vispat upp grädden och det blir alltid bra och gott ! Till 4 dl grädde kan man ha i 2 msk koncentrat. Lycka till ! :)

@lenael

Tack Gnurf det lät gott. Nu blir det kanske en tårta till kaffet i helgen. Det kommer familjen gilla.(Y)

@gnurf

Du skulle kunna göra en råkräm med apelsinsmak. Vispa ett par äggulor (hårt) med florsocker och rivet apelsinskal/apelsinsaft. Blanda med hårt vispad grädde. Borde hålla ihop utan problem till en tårtfyllning...:)

@beckis83

tack,hade inte en tanke på att riva!

@jkok

hejsvejs. jag skulle riva apelsinskal,hur mycket beror pa ovriga deg mangden. lycka till. boubou''''

@matanders

Räcker det inte att riva?

@bumbis

Tvätta apelsinen noga och riv skalet fint. Det blir jättemycket apelsinsmak utan någon vätska som gör grädden rinnig.

@the_mama97mia

Ett annat sätt kan ju vara att dränka in tårtbottnen i apelsinsaft, pressad, sen på med grädden.
Alla sätt är bra utom dom tråkiga ju... :)

@shrin

Vet inte om den skär sig men den kanske blir lite för lös om den ska användas i en tårta. Jag skulle nog använda gelatin.

@fannie

Är den vispad borde den inte skära sig eller så.

@beckis83

Jag skulle vilja ha vispad grädde med apelsinsmak som fyllning i en tårta. Kan jag pressa färsk apelsin eller apelsinsaft i vispad grädde eller skär den sig då?