Tråd:
Att frysa in

Inlägg

@boz1965

Skrivet av elleave den 30 sep 2012

[quote]Skrivet av Mithrandir den 30 sep 2012

Man vinner inget på att frysa t.ex. smör och margarin eftersom fett inte fryser. Det fortsätter att oxidera (härskna) i frysen. Det är bara slöseri med utrymme i frysen.

Har alltid smör i frysen, oftast i flera månader och det har aldrig blivit dåligt [/quote]

Det var inte det jag skrev heller. Jag skrev bara att man inte vinner nåt på det. Det hade hållt lika länge i kylen. ;)

@lenkan

Samma här, det har fungerat jättebra

@ingja17

Jag har också alltid smör i frysen och har aldrig märkt att det blivit dåligt.

@elleave

Skrivet av Mithrandir den 30 sep 2012

Man vinner inget på att frysa t.ex. smör och margarin eftersom fett inte fryser. Det fortsätter att oxidera (härskna) i frysen. Det är bara slöseri med utrymme i frysen.

Har alltid smör i frysen, oftast i flera månader och det har aldrig blivit dåligt

@boz1965

Man vinner inget på att frysa t.ex. smör och margarin eftersom fett inte fryser. Det fortsätter att oxidera (härskna) i frysen. Det är bara slöseri med utrymme i frysen.

@tussilago_flikkan

Färskost bör du undvika att frysa.. den blir grynig. Tror inte fil eller gräddfil är någon höjdare att frysa heller.. :s
Alla hårdostar o riven ost går utmärkt att frysa, men osten kan bli lite smuligare, o låt den tina långsamt i kylskåp.

@ingja17

Mozzarella går utmärkt att frysa in. Vispgrädde blir bra om man först vispar den.

@linlock

Vitkål, morötter och lök går bra att frysa om de är tänkta att användas tillagade efteråt, i grytor och soppor och sånt. Gör det jämt på jobbet (skolkock). Potatis vet jag inte... Rå potatis som legat för kallt får en söt otäck (i mitt tycke) smak. Kokt fryst potatis tror jag inte är nån höjdare.. Potatismos däremot går fint att frya, bara att värma med lite extra mjölk eller använda i potatis- och purjolökssoppa eller potatisbullar!

@monatanneryd

Jag har fryst in potatis kålrot vitkål morötter och lök...är det ok??

@jimboz

Ett tips när ni vill märka era bunkar i frysen är att köpa målartejp den är billig och lätt att skriva på, det är bara att nypa av med händerna utan sax eller kniv...

@bryggbagarn

Mjölk är det jag oftast fryser in, det använder jag sen när jag plötsligt känner för att baka bröd eller bullar. Då är det perfekt att ha! Överbliven grädde fryser jag i istärningsfack eller påse för att sen ta fram då jag gör sås.

@the_mama97mia

Jag är dålig på att märka upp det jag fryser in, händer ofta att jag överraskar mig själv genom att ta upp surprisepåse/låda från frysen

Jag håller med Jimboz om att det är bäst att ha god omsättning i frysen, men är mest noga med fläsk, fågel och fisk. Nötkött och vilt vet jag funkar bra länge...