Skrivet av kentan99 den 12 jan 2012
[quote]Skrivet av gimmiahug den 12 jan 2012
Hejsvejs!
Ett påpekande här; om det inte är en riktigt dyr, proffessionell glassmaskin SKA den inte frysa glassen helt! Hela poängen med en vanlig glassmaskin är att den RÖR glassen medan den stelnar så att man själv slipper ta ut bunken ur frysen och röra om en gång i timmen i åtta timmar.
Vad man gör med maskinen, är att låta den gå ca en halvtimme till glassen är halvfast (läs i bruksanvisningen, där bör stå hur länge den ska gå) och sedan fryser man in den ett par timmar! Jag blev också besviken första gången jag köpte en glassmaskin, men numera är den en ängel utan vingar för mej. Och är jag för ivrig med glassen, äter jag den som mjukglass.
Hoppas det här hjälper och synd att ni är besvikna men prova att förbereda några timmar innan servering så ska ni se att ni kommer att älska er hemgjorda glass!
Stämmer nog en hel del det du säger .Men så lös jag fått smeten efter runt 45-60 min i maskinen mja lite mer än så vill jag den ska bli men jag misstänker att jag köra för stora recept helt enkel.
Den jag använder klarar 1lit och ger ca 600-700 färdig glass på runt 40-50 min vill man köra stora recept så blir det att investera i ytligare en frysskiva till och köra i 2 omgångar.
Till alla glass freak köp eller låna på bibloteket.
Jan Hedh bok Glass-Passion
En riktigt bra bok om glass
Mvh kenta[/quote]