Tråd:
Banankaka från Thailand

Inlägg

@andypandy79

Jag har inte hunnit prova något ännu och det som ska provas är det sista receptet här i tråden.
Så jag återkommer när jag gjort det....inom en snar framtid hoppas jag =)

@mariaengstrom

Jag blev så otroligt sugen på bananpannkakorna som du beskrev! Kan du inte tala om vilket recept som var bäst sen? =)

@andypandy79

Dom ska provlagas ikväll =)

Och har haft så otroligt lite cravings under graviditeten, så han har knappt behövt åka o handla alls åt mig =)

@jimboz

Hehe ! Gravida kvinnor ger sig aldrig :) Har ni fått smak på något så då bär det iväg till Bensinmacken...Köpa Apelsiner och frukt...Jo jag har varit med om det ....Skam den som ger sig ..Hoppas att du hittade dina pannikakkisar :)

@countrygirl

jag säger som Fylking Sverige: Äntligen! (Y)

Hoppas att pannkakan blir riktigt god, ska nog testa den själv någon dag. Verkar god.

@andypandy79

Segerwitch: Åh! Det ska jag prova! låter mest likt.
Tusen tack!

@segerwitch

:pHittade även dessa???

Bananpannkakor
ca 15 st små
4 ägg
2 msk strösocker
1 krm salt
1,5 dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma
2 st mogna bananer
50 g smör till stekning
Lönnsirap eller honung till serveringen

Gör så här
Dela tre av äggen och lägg vitorna i en skål för sig.
Vispa ägget som du sparat och gulorna, socker och salt luftigt.
Tillsätt grädde och citron och rör ner mjöl, bakpulver och kardemumma.
Vispa de återstående äggvitorna till fast skum.
Rör ner först hälften av skummet i den fasta pannkakssmeten och vänd därefter försiktigt ner resten.
Skär bananerna i små tärningar och blanda ner dem.
Smörstek tjocka små pannkakor eller plättar och servera dem nygräddade.
Ringla lönnsirap eller honung
(Y)

@andypandy79

Skulle mer beskriva den som en amerikansk pannkaka istället för såna som vi gör här hemma.
Tjockare alltså. Knubbig =)

@andypandy79

Nä, tyvärr.
Detta är mer som en kaka, inte som en crepe. Ca 2 cm tjock kanske.
Man ska alltså inte rulla dom, det går inte. Den skärs i tårtbitar och äts som den är, efter att sirapen är ringlad på.
Så bananerna är alltså ner petade i fyllningen innan den gräddats färdig. Så som man sticker ner äppelskivor i muffins.

@countrygirl

kan detta vara något
http://www.matblogg.se/archives/2008/03/04/thailandska-bananpannkakor/

@andypandy79

Tack snälla för svar, men tyvärr är det ingen av dessa.
Den är mer som en omelett i tjockleken och tillagningen, med bananskivor som läggs ner i smeten och gräddas med. När pannkakan är klar så läggs den på tallrik och sirap ringlas över och den skärs i tårtbitar. Alldeles för tjock för att rullas och allt som är ska gräddas med pannkakan.
Svårt att förklara.

@ullac

Jag har lagt in ett recept som heter:
Pannkaka från Thailand

Kan vara nått sånt här du söker. Den är lite tjockare eftersom den innehåller både jäst och vetemjöl.
Lycka till!