Tråd:
Baugetter

Inlägg

@kiafia

Tack alla glada bagare för tips å råd å hemsidor...fick till fantastiskt goda baugetter som smakade fint med tonfiskröran efter en vårig cykeltur. Krispig härlig yta...äntligen!!!
Ska sätta en deg på jäsning ikväll å baka fler imorgon (Y)

@thomasp

Bakade dessa idag helt kanongoda
Baguetter

@kiafia

Tusen tack för tipsen!
Har 3 baugetter i ugnen nu...de ser ljusbrunt puffiga och goda ut...och jag fatta galoppen med att kasta in vatten från en liten kopp å med blomspruta...(va bara tvungen att testa båda tipsen)...det blev en fin ångdimma...
Ska bli spännande att testa de strax...har gjort en tonfiskröra som väntar på sällskap :D
Å vilken bra hemsida pain de martin...Har bakat samma favoritbröd i 3 månader nu å behövde lite nya tips.
Trevlig kväll alla

@jas65

Jag använder en typ av blomspruta och jag låter även degen jäsa länge upptill 4 timmar eller längre.
Se denna sida http://paindemartin.blogspot.com/search/label/nattj%C3%A4sning
På bra knep eller denna sida www.baksida.se
Mvh
Höfta mera

@starfighter

Jag var kanske lite oklar där - men han sprejar bara i början, och bröden blir otroligt frasiga och goda.

@kiafia

Ursäkta en dum en men sprayar han in vatten under hela baktiden eller bara i början?
Jag kanske borde prova mej fram :)

@starfighter

Det är min man som bakar hemma hos oss, och han använder bara blomsprutan och sprejar in lite vatten i ugnen.

@kiafia

Aha...det ska vara ånga från början av bakningen alltså?
Hmm kanske därför mina blev helsega sist då...å inte bara krispiga...
Tack igen! (Y)

@fiona

Det ska inte vara någon skål eller långpanna, då får du ånga hela tiden... "kasta" istället in någon dl vatten på botten o stäng så fort du kan luckan efter det. Då förångas det väldigt fort och sedan försvinner det helt.

@kiafia

Förra gången jag testade ett baugette recept hade jag en liten skål vatten i botten på ugnen men det kanske hellre ska vara vatten i en långpanna ...hmm...men de baugetterna blev platta som pannkakor och sega...(N)

Ska prova som du sa istället å frysa halva degen till imorgon på försök...

Tack så mycket!

@fiona

"knepet" bagerierna använder är att man kör baguetterna med ånga ibörjan. Har man inte en ångugn kan man (om man har en helt ren ugn alltså) när man satt in baguetterna kasta in lite vatten under dem och därmed få fram den effekten, om än lite kortare än vad det blir om man har en sådan ugn.
At frysa är inga som helst problem. Bara gör som vanligt, men istället för att sätta in dem i ugnen ställer du dem i frysen.
Akta så det är ordentligt lufttätt om det ska stå mer än 1-2 dagar, för annars blir det frysbränt...

@kiafia

Har någon på detta fantastiska forum recept på hur man bakar krispiga baugetter...typ som sådana man kan köpa färdigbakade på ica...som doftar så gott i hela butiken hela shoppingturen (Y)
Kan inte äta vetemjöl och längtar oerhört efter de frasiga goda brödbitarna :p
Har funderat länge på om man också skulle kunna förbereda små baugetter, slänga i frysen och ta fram om morgonen och grädda.

Tacksam för förslag!