Tråd:
Beräkna mat – buffé

Inlägg

@boz1965

Beräkna portionsstorleken som "brottarportion" och lägg till 50% till det. Det finns inget tråkigare än en snålt tilltagen buffé. Det går alltid att frysa det mesta av det överblivna. Det som inte går att frysa får bli matlåda åt dig och din respektive ett par (eller några) dagar framöver. Lycka till! :)

@smulpajen1

Hej! Kolla exempelvis på dessa sidor...

http://www.mat.se/inspiration2/tema/berakna-portioner.html

http://www.tasteline.com/menyer/buffe/buffe-berakna-vikt-och-mangd/

http://www.dahlmans.ax/sv/produkter/portionsguide

http://www.kokaihop.se/inspiration/koksskola/portionsberaknare

Lycka till med buffén (Y)

@lackmus

Tack för tipset! Kommer att använda mig av grönsakstipsen för att "dryga ut" pajerna och räkorna (och vilken fin uppläggning det var!). Men funderar ändå över hur mkt räkor jag ska räkna med per person? Har hört att man brukar räkna 400-500g oskalade räkor, men om man även har pajer, ska man minska då? Halvera?

@doctorwho

Det här hjälpte mig mycket när jag skulle bjuda på buffé. Perfekt att använda som guide och ändra om som man vill.
Mellans kalla buffé

@lackmus

Ska ha fest och bjuda på buffé (kommer även bjuda på förrätt). Min fundering är hur mycket jag ska beräkna per person.
Jag ska bjuda på skaldjur, två sorters pajer, bröd, sallad.

Någon som vet hur man ska beräkna portionsstrl?