Tråd:
Blåbärs sylt

Inlägg

@zanette

Skrivet av frucaos den 18 jul 2010

Det är alltid någon som menar att det är ont om bär - men det betyder bara att man ska leta på andra ställen!

Du har så rätt så, samma gäller det när man plockar svamp ena året växer det på ett ställe nästa ett annat...kram zanette

@frucaos

Det är alltid någon som menar att det är ont om bär - men det betyder bara att man ska leta på andra ställen!

@zanette

Skrivet av jimboz den 18 jul 2010

Jag som trodde det va ont om bär i år ..Där ser man {dont-know}

Nä då inte här, var ute i skogen för ett par dar sedan hitta då dom första kantarellerna, små men naggande goda,,, zanette

@jimboz

Jag som trodde det va ont om bär i år ..Där ser man {dont-know}

@zanette

Skrivet av mama97mia den 18 jul 2010

[quote]Skrivet av jimboz den 17 jul 2010

Får man tigga lite Blåbär :) Älskar blåbärsmuffins/paj/glass

Hoho, kom hit ska vi gå ut i skogen Putte. [/quote]

haha, ja nu har du 2 att vraka om,, el vräka i dig blåbär hos !

@zanette

Skrivet av jimboz den 17 jul 2010

Får man tigga lite Blåbär :) Älskar blåbärsmuffins/paj/glass

Hahhaaa ja du det får du järna,, kom du å plocka hos mig har massor :)

@the_mama97mia

Skrivet av jimboz den 17 jul 2010

Får man tigga lite Blåbär :) Älskar blåbärsmuffins/paj/glass

Hoho, kom hit ska vi gå ut i skogen Putte.

@jimboz

Får man tigga lite Blåbär :) Älskar blåbärsmuffins/paj/glass

@zanette

Skrivet av maithab den 17 jul 2010

Om du söker på blåbärssylt (gav 59 träffar här på Matklubben!) så hittar du svaret. Där finns både recept på klassiskt vis och recept med syltsocker. Tja, alla varianter söta och sura...

Tack kram zanette

@zanette

Skrivet av maithab den 17 jul 2010

Man kan utan problem gå ner till 5 dl socker per 2 liter blåbär (1-1,5 kg) med bibehållen hållbarhet. Särskilt om man använder syltsocker som innehåller konserveringsmedel. Annars kan man själv tillsätta lite citronsyra och natriumbensoat.

Tack har lakt till dina bra tips,, kram zanette

@zanette

Skrivet av mama97mia den 17 jul 2010

om man minskar på sockermängden får man komma ihåg att hållbarheten inte blir densamma, men frys sylten så är du säker.

Tack jag ska söka här på MK, ja fryser alltid min sylt och tar fram efter hand... Kram zanette

@zanette

Skrivet av maithab den 17 jul 2010

Om du söker på blåbärssylt (gav 59 träffar här på Matklubben!) så hittar du svaret. Där finns både recept på klassiskt vis och recept med syltsocker. Tja, alla varianter söta och sura...

tack ja ska söka det,,,kram zanette