Tråd:
Chokladfondant-vilken ugnsfast form

Inlägg

@irrevirre

Skrivet av resemaja den 28 mar 2010

[quote]Skrivet av irrevirre den 28 mar 2010

[quote]Skrivet av resemaja den 28 mar 2010

[quote]Skrivet av jimboz den 28 mar 2010

Jag använder Amerikanska Muffinsformar till mina och det är super...
Den till vänster:)

http://www.clasohlson.se/Product/LargeImageViewer.aspx?Path=/Archive/Images/Products/Hi/347546_7545_X_2007-07-03_075159_273.jpg

släpper de verkligen ...de användes sådana i halv 8 hos mig och hon/han fick inte loss fondanten...smörjer du dessutom pappersformarna?

Jag har provat "allt" men tycker de amerikanska muffinsformarna är överlägsna, liksom jimboz. Jag penslar lite smält smör i dom. Innan jag stjälper upp lossar jag kanterna från formen med en smörkniv. Så är det bara att själpa upp {eat}{drool}[/quote]

Ok alltså vanliga muffinsformar i papper? känns som små porslinsformar eller metallformar med raka kanter skulle vara stabilare?[/quote]

De amerikanska muffinsformarna brukar vara av ett stadigare slags papper ... inte sladdriga som bullformarna. Porslinsformar är så svåra att hantera när man skall stjälpa tycker jag.

@countrygirl

Jag använder större kaffekoppar, arabia. De är ugnsfasta, smörar och pudrar med kakao på kanter och i botten.

Mums vad gott, det blir det nog till påsk!

@gnurf

Cervera, Clas Ohlsson, Ö&B, Coop, Rusta osv. Tror denna typ av formar är standard i de flesta butiker. Är de inte det blir jag besviken...o_O

@resemaja

Skrivet av Gnurf den 28 mar 2010

Knäckformar!?? Fast det blir kanske lite väl smånätta fondanter...men om man bantar!! {embarrassed}

Kommer inte banta varje dag i juni när det skall bjudas.
Var kan man köpa 1,5-2 dl ugsnfasta portionsformar med rak kant i porslin eller metall? någon?

@gnurf

Knäckformar!?? Fast det blir kanske lite väl smånätta fondanter...men om man bantar!! {embarrassed}

@resemaja

Skrivet av irrevirre den 28 mar 2010

[quote]Skrivet av resemaja den 28 mar 2010

[quote]Skrivet av jimboz den 28 mar 2010

Jag använder Amerikanska Muffinsformar till mina och det är super...
Den till vänster:)

http://www.clasohlson.se/Product/LargeImageViewer.aspx?Path=/Archive/Images/Products/Hi/347546_7545_X_2007-07-03_075159_273.jpg

släpper de verkligen ...de användes sådana i halv 8 hos mig och hon/han fick inte loss fondanten...smörjer du dessutom pappersformarna?

Jag har provat "allt" men tycker de amerikanska muffinsformarna är överlägsna, liksom jimboz. Jag penslar lite smält smör i dom. Innan jag stjälper upp lossar jag kanterna från formen med en smörkniv. Så är det bara att själpa upp {eat}{drool}[/quote]

Ok alltså vanliga muffinsformar i papper? känns som små porslinsformar eller metallformar med raka kanter skulle vara stabilare?

@irrevirre

Skrivet av resemaja den 28 mar 2010

[quote]Skrivet av jimboz den 28 mar 2010

Jag använder Amerikanska Muffinsformar till mina och det är super...
Den till vänster:)

http://www.clasohlson.se/Product/LargeImageViewer.aspx?Path=/Archive/Images/Products/Hi/347546_7545_X_2007-07-03_075159_273.jpg

släpper de verkligen ...de användes sådana i halv 8 hos mig och hon/han fick inte loss fondanten...smörjer du dessutom pappersformarna?

Jag har provat "allt" men tycker de amerikanska muffinsformarna är överlägsna, liksom jimboz. Jag penslar lite smält smör i dom. Innan jag stjälper upp lossar jag kanterna från formen med en smörkniv. Så är det bara att själpa upp {eat}{drool}

@bumbis

Jag har silikonformar, en stor platta med 9 st. Fick den av Gevalia för ett tag sedan då jag köpte 2 paket. Finns att köpa i hembutiker oxå. Jättelätt att få ur både fondant och hemmagjord glass, bara att vända och trycka ur försiktigt.

@jimboz

Smöra formarna och pudra dom med kakao ....

@resemaja

Skrivet av Gnurf den 28 mar 2010

Gud vad gott med Chokladfondant. Tror det får bli några sådana till Påskhelgen...(Y)

Ja det var gudomligt, vill gärna ha tips om vilken typ av form, samt bästa receptet på just chokladfondant :)

@gnurf

Gud vad gott med Chokladfondant. Tror det får bli några sådana till Påskhelgen...(Y)