Om man inte har lust att springa runt i affärerna och leta, så gör som jag, ta några minuter och ring runt och fråga om de har ister och kokosfett i sitt sortiment, fråga samtidigt efter priset på respektive vara. Detta sparar mycket tid. Om man har någon dag på sig innan man tänker handla så kan man även skicka mejl förstås.
Idag gjorde jag färdigt min första sats. Smeten hade då stått i rumstemp i 2 dygn, jag tyckte den luktade lite skumt men inte illa så jag testade och tänk - struvorna smakade ännu bättre idag. Dessutom lyckades jag få dem att vara hårda även efter någon timme (i förrgår blev de mjuka allteftersom). Förmodligen lyckades jag bättre med värmen idag. Kul att testa.
NI som gör struvor, hur länge har ni järnet i smeten och sedan hur länge har ni dem i fettet? Jag räknade till 5 i smeten och sedan till 15 i fettet. Då hade de hunnit lossna från järnet så jag fick ta upp dem med hålslev. Men jag undrar hur ni andra brukar göra? Jag vill lära så mycket som möjligt så jag får dem fina till ju. Vi kommer att vara 10-15 pers här hemma hela tiden fram till nyår, så det lär nog gå en del struvor också, då.