Tråd:
Fisk som serverades på skolan! Hjälp!!

Inlägg

@callemero

Det är lax som du fått. Den dillsås som vi serverar innehåller:
Gräddfil
Majonäs
Dill
Pressad citron
Salt
Peppar
Mängderna vet jag inte, du får prova dig fram
Annars serverar vi denna sås till lax (ungarna älskar den)
Gräddfil

Finhackad rödlök
Röd stenbitsrom
Pressad citron
Salt & peppar.
Hoppas att det har varit till ngn hjälp.

@bumbis

Jag tycker oxå det verkar vara vanlig ungsbakad lax. Lägg bitar av laxfilé i en form. Salta och peppra (gärna citronpeppar). In i ugnen på 200 grader i 15 min. En väldans god och enkel dillsås:
Ta en påse OLW dill och gräslöksdipp och 3 dl gräddfil och blanda ihop. Tillsätt lite mjölk om du tycker att den är för tjock. Hoppas att detta blir likt ditt skolminne.:)

@jennay

Tack för hjälpen, men är de nån som vet va de e så svara gärna ändå :)

@systeryster

Sök på skarpsås så tror jag du hittar det du söker.{eat}

@mistys

Jag tror du menar ugnsbakad lax med filssås som var mina barns favvo fisk i skolan också. Att ugnsbaka lax finns många recept på men den speciella filsåsen är knivigare. Har försökt själv med olika recept men inget är som skolans. Frågade en mattant en gång och fick till svar att den kom färdig, tillagades centralt så dom visste inte heller hur den gjordes. Hoppas någon annan kan lösa det problemet. Tyvärr gissar jag på att den innehåller massa smakförstärkare och aromämnen vi hemma inte kan få tag på och som kanske inte är så nyttiga heller.

@boz1965

Det här receptet är egentligen för torsk eller annan vitfisk men det går alldeles utmärkt att göra med exempelvis lax eller öring istället.

Mandeltorsk

@jennay

Hej!
Jag undrar om de e någon som vet vad skolorna brukar servera för fisk, den är rosa så jag gissa på att de e lax, men är inte säker...
Jag äter ALDRIG fisk, (då ja i princip kräks då jag får ben i munnen...)
Men det där va den enda fisk jag kunde äta och har nu varit utan den i tre år... Och blev tvärsugen på den!

Den låg i ett bläck med bara nått vattnigt i botten (typ som om nått runnit ur den) och den serverades det med en kall dillsås och kokt potatis! Urgott!

Men jag har inge recept... Är det ingen liten gullig mattant eller någon annan som har receptet? Skulle vara hemskt tacksam för det!

/Jenny