varför inte en super god gi-sallad,det skulle jag bli glad över att hitta i min lunch kylväska:D
Koka quinoa, mungbönor och ägg kvällen och lägg ihop alltsammans på morgonen.
4 portioner
2 dl quinoa
2 dl mungbönor (helst blötlagda)
4 ägg, hårdkokta
200 g kräftstjärtar i lag
4 msk forellrom
1 sats hemgjord majonnäs ( se recept till timjanaioli)
1 påse bladspenat, minitomater, böngroddar
Skölj och koka quinoan enligt anvisning på paketet. (15 minuter)
Blötlagda mungbönor kokar på 30 minuter, utan blötläggning ca 1 timme. Låt bönorna rinna av och blanda gärna med olja, vinäger, salt och peppar.
Vänd ihop quinoa och bönor vid servering, eller när du gör lådan. Beräkna 1 dl av varje per portion.
Lägg upp salladen på en bädd av bladspenat.
Lägg upp 1 ägg, delar i klyftor och en klick majonnäs, ca 1/2 dl väl avrunna kräftstjärtar och 1 msk forellrom.
Garnerna med tomatklyftor och böngroddar. Avsluta med ett varv på svartpepparkvarnen.
Förvara salladen kallt till servering.
Receptkälla: www.schuck.se/quinoasallad-med-mungbonor-kraftstjartar-och-agg