Tråd:
Frysa gravad lax?

Inlägg

@bernit

Skrivet av Lady608 den 13 okt 2012

När jag fryser in fet fisk, (strömning, lax, makrll o ål) fryser jag in dom i vatten. Blir som isblock. Fisken måste täckas helt med vatten. Och ja, isblocken tar upp plats i frysen, men fisken har aldrig smakat härsken. Ett bra tips från en fiskhandlare.

Samma här !!(Y)

@lady608

När jag fryser in fet fisk, (strömning, lax, makrll o ål) fryser jag in dom i vatten. Blir som isblock. Fisken måste täckas helt med vatten. Och ja, isblocken tar upp plats i frysen, men fisken har aldrig smakat härsken. Ett bra tips från en fiskhandlare.

@hovenaset

Kan va att jag är lite bortskämd med allt vad de gäller fisk.....å så har jag förätit mig på gravad och rökt lax så det kanske spelar in. med andra ord så måste de va toppenkvalite för att jag ska kunna äta :-)

@boz1965

Skrivet av hovenaset den 12 okt 2012

man fryser inte sånt för det blir inte gott :-(

Då vet jag inte hur du har gjort, för den laxen jag hade i frysen smakade alldeles utmärkt och hade fin konsistens.

@hovenaset

man fryser inte sånt för det blir inte gott :-(