Tråd:
Glutenfritt

Inlägg

@majbaggen

Har själv en glutenintollerant dotter, och en son som varit mjölproteinintollerant (är nu bara känslig för större mängder).
När jag bakar mjuka kakor, byter jag mjölet rakt av, dvs dl för dl - vikten får man räkna om.
Bröd har jag börjat köra surdegsbröd a la MixWell och paindemartin. Kör då med receptet på Sempers grovmix.
Vi kör med naturligt glutenfritt Sempersmjöl. Fungerar fint!

@matinga

Hej
Har en make med celiaki. En son och barnbarn som ej tål mjölk. Bakar också mkt. Brukar ta knappt 1 dl mer glutenfritt mjöl . Vid brödbak provar jag mig fram. Tycker inte om Lailas mjöl den har bismak. Bakar oftas med sempers fina mjöl till bullar och mjuka kakor och Mix wells mjöl till bröd. Innerhåller mjölk.
Vill givetvis försöka efterlikna normal brödsmak. Använder också recept med potatismjöl. Har recept om så önskas. Bakat kärleksmums ala Leila bakars recept som Du kan hitta på recept. nu eller i hennes bok. Har där uteslutit chokladen i kakan och minskat kakaon ngt. Den blir verkligen riktigt god.
En får pröva sig fram till man uppnått bra resultat. Så har jag gjort.

@anneli1989

man kan i princip räkna om, jag är glutenalergisk och bakar mycket använder nu mer bara Lailas glutenfria mjöl de är bäst. Brukar även ha i mer jäst än vad som står i receptet då de brukar jäsa sämre med glutenfritt mjöl.

Vad ska du baka?

@boz1965

Har för mig att det finns en omräkningstabell på förpackningen.

@gerdmari

Är det någon som vet hur man omräknar mängden vetemjöl till glutenfritt mjöl? Är det bara att byta ut mjölsorten eller ska det vara olika mängd? I så fall, vad är beräkningsgrunden? Tycker det är svårt att lyckas med glutenfritt bak. Övriga tips?