Eller bara såhär, ifall man inte har marsanpulver hemma (det brukar ju inte jag ha iaf, den är alltid slut=))
200 gram smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
hallonsylt
Blanda alla ingredienser i hushållsassistenten eller för hand.
Smöret ska vara rumsvarmt!
Knåda degen så den blir slät & “hård”.
Lägg i kylskåp ca 1 timme.
Nyp små “bollar” av degen och lägg i småbrödsformar ca 30 st.
Gör en liten grop med fingret i mitten & fyll med hallonsylt!
Grädda i 175 grader 10 - 15 min.
Vet tyvärr inte var jag fått tag på det här receptet. Men de blir möra och fina i alla fall. Inte så värst svårt för lilla nybörjar-mig heller. Vad jag minns tog jag hjortronsylt istället för hallonsylt... Lyxigt så det knakar om det!