Tråd:
Hjälp mig !!

Inlägg

@limparion

Eller bara såhär, ifall man inte har marsanpulver hemma (det brukar ju inte jag ha iaf, den är alltid slut=))

200 gram smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
hallonsylt

Blanda alla ingredienser i hushållsassistenten eller för hand.
Smöret ska vara rumsvarmt!
Knåda degen så den blir slät & “hård”.
Lägg i kylskåp ca 1 timme.
Nyp små “bollar” av degen och lägg i småbrödsformar ca 30 st.
Gör en liten grop med fingret i mitten & fyll med hallonsylt!

Grädda i 175 grader 10 - 15 min.

Vet tyvärr inte var jag fått tag på det här receptet. Men de blir möra och fina i alla fall. Inte så värst svårt för lilla nybörjar-mig heller. Vad jag minns tog jag hjortronsylt istället för hallonsylt... Lyxigt så det knakar om det!

@ninni84

tack för receptet!Ska hålla på tills dom blir bra !! jungfruhelena

@lennali

Hej
Jag bakar mina hallongrottor med bakpulver och dom blir så fina och goda, här kommer receptet:
Hallongrottor

@ninni84

tack för tipset...o sidan

@ernst76

Hjortronsalt:

http://recept.nu/1.8098/johan_sorberg/bullar/mjol/hallongrottor

@ernst76

Du gräddar i ca 20 min, men du får inte uppna luckan dom första 10 min.

@ninni84

ska man stänga av typ ungnen en stund innan tiden ute då ??eftersom dom ska stå i ungen en stund efter tiden ute....

@ninni84

O tack det är det man ska göra för att få dom fina då!Tackar..

Men det ska då också funkar med hjortronsalt ??

Hur mycket hjortronsalt ska man ha till en sats hallogrottor någon som vet??

@ernst76

"Öppna inte ugnsluckan förrän efter minst 10 minuter annars riskerar grottorna att sjunka ihop"

@ninni84

Hej jag har problem med mina hallongrottor.
Jag har prövat med bikabonart o hjortronsalt.
Dom sväller i ungnen med bikabonart men inte hjortronsaltet...sen när jag tar ut dom så sjunker dom ihop...hjälp mig vad gör jag för fel???:@

/jungfruhelena