Hallongrottor

En riktig mumsig liten kaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör (måste vara smör för att få den knäckiga smaken)
  • 4 msk marsanpulver (kallrörd)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2½ dl mjöl
  • ¾ dl socker
  • Hallonsylt

Gör så här

  1. Rör smör och socker fluffigt.
  2. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och marsanpulvret. Arbeta samman till en deg.
  3. Rulla degen till ca 25 bollar, som sätts i små pappers kakformar (småbrödsformar). Gör en fördjupning i varje och lägg i en klick hallonsylt.
  4. Gräddas mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Kommentarer

Måste man ha formar till hallongrottor?
Supergoda! tog dock jordgubbssylt eftersom det var det enda som fanns i skafferiet just nu :)
väldigt goda hallongrottor!
De här kakorna är jättegoda, brukar baka dem med jämna mellanrum. Har receptet sen innan. går att ha annan sylt eller cherrrybär i, blir också gott. Ha det bra.
Glömde betygsätta hallongrottorna. Det blir 4+!/Ulla
Har receptet från min mormor så jag sätter ditt stjärnor. De är så lätt bakade gjorde dem ofta med barnen när de var små. De är också försvinnande goda.

Liknande recept