Tråd:
hur länge kan köttet ligga i marinad?

Inlägg

@majamia

:D idag ska mina "fattigmansfiléer" grillas, mums! efter 2 dagar i marinad (L)

@monac

Skrivet av farmoringer den 28 apr 2009

[quote]Skrivet av majamia den 28 apr 2009

Synd att man inte kan lägga in bilder, det ser ut som en liten köttslamsa ca 15 cm lång och 4cm bred.

Man får lägga in det som presentationsbild om man vill visa upp nåt....:D[/quote]

ha ha...du e rolig du farmoringer!(Y)

@majamia

Skrivet av Lotten_J den 29 apr 2009

Detta låter ju väldigt spännande, fattigmansfilé har jag aldrig hört talas om. Du skriver att du köpt det i din köttaffär, har ni spec affärer som bara säljer kött? Här uppe har vi inga sådana butiker utan man får köpa sitt kött i vanliga livsmedelsaffärer.

[quote]Skrivet av majamia den 28 apr 2009

Det är en liten köttslamsa som jag köper i min köttaffär. Jag tror att det är en bit som blir över vid styckningen. Det binder ihop sig vid grillningen och blir väldigt saftigt.
Ska se om jag kan få mer info, gott är det ialla fall och billigt! :D

[/quote]

Hej
Iser att det är lyxigt att bo när Malmö, där finns massa köttaffärer och många härliga utländska affärer på Möllan.

Om ni är i Malmö och inte har gått matkaravanen kan jag varmt rekomendera det. Man gör en matresa världen om och får smaka och prova mat från världens alla hörn, supertrevligt!

http://www.matkaravan.nu/

@lotten_j

Detta låter ju väldigt spännande, fattigmansfilé har jag aldrig hört talas om. Du skriver att du köpt det i din köttaffär, har ni spec affärer som bara säljer kött? Här uppe har vi inga sådana butiker utan man får köpa sitt kött i vanliga livsmedelsaffärer.

Skrivet av majamia den 28 apr 2009

Det är en liten köttslamsa som jag köper i min köttaffär. Jag tror att det är en bit som blir över vid styckningen. Det binder ihop sig vid grillningen och blir väldigt saftigt.
Ska se om jag kan få mer info, gott är det ialla fall och billigt! :D

@farmoringer

http://www.matklubben.se/matprat/debattforum_3/naagon_som_proevat_kiwimarinad_metoden__4683.html

Kolla in den här tråden..

@monika46

Har hört talas om att man kan marinera i KIWI... Är det någon här som har tips på hur man gör och hur länge köttet skall ligga i Kiwimarinaden?

@the_mama97mia

<jag passar på att slå ett slag för CHAT funktionen här!
har men en fråga av det här slaget kan man testa på chatten, nu är den inte så välbesöktpå vardagar dagtid men.... ju fler som testar, destor fler kommer tillbaka sen! Hoppas jag

@farmoringer

Skrivet av majamia den 28 apr 2009

Synd att man inte kan lägga in bilder, det ser ut som en liten köttslamsa ca 15 cm lång och 4cm bred.

Man får lägga in det som presentationsbild om man vill visa upp nåt....:D

@the_mama97mia

OKI! Gud vad man lär sig saker här!
Har ingen "köttbutik" precis här...
Men kul att veta!
(Y)

@majamia

Synd att man inte kan lägga in bilder, det ser ut som en liten köttslamsa ca 15 cm lång och 4cm bred.

@zudette

Hmmmm........ kan inte rostas också gå under benämningen fattigmansfilé - och då som ersättning för oxfilén???

@majamia

Skrivet av mama97mia den 28 apr 2009

Undrar om fattigmansfilé är typ "ytterfilé" eller "kort fläskfilé" som jag ofta köpter men då fryst, och är alltid billigare än den vanliga långa hela filén. FUnkar utmärkt att marinera o grilla, eller woka eller vad man vill...
Marinad är nog tämligen riskfritt som sagt i flera dagar, däremot har man ju läst om torrkryddat kött (färdigkryddat som man köper i butik) som kan få höga bakteriehalter efter kort tid.
Det blir nog bra ska du se!

Hej igen
Nej det är inte alls ytterfilé eller kort fläskfile utan,
Fattigmansfilé, dvs insidan av skinkbenet på grisen, mört som en filé och saftigt. Kanske inte så vackert, men trätt på spett så fungerar det fint. :D
Du får fråga i din köttaffär om dom har det
Allt gott! Marie