Tråd:
Hur lång tid tar matlagningen??

Inlägg

@fruast

Skrivet av jimboz den 2 feb 2010

[quote]Skrivet av FruAst den 2 feb 2010

Jag lagar mycket mat på helgerna som sen går åt i veckorna. Har eget kött så det blir ofta en stek eller så

Men människa !! Inte kan du väl ta och äta på ditt eget kött:o[/quote]

Usch fick jag till ett syftningsfel. Naturligtvis menar jag att jag använder för det mesta eget uppfött kött t.ex. lamm eller vilt som jag får av jägare. Jag gör mycket som Ros ovan lagar mycket mat när jag har tid och fryser och sen blir det lättare när man kommer från jobbet trött och vill ha mat snabbt.

@mattant41

Tiden att laga mat varierar nog allt i från ett par minuter i micron när det finns rester till uppåt en timme i veckorna, Sen kan det som hos de flesta få ta längre tid i helgerna, det är ju då grytorna kokas och stekar steks, likadant med ev. förrätt och efterrätt det får bli på helgen.

@blyerts

Hmmm :o Känner mig som en utomjording bland er :p

Inte svårt att laga mat säger ni?? Hehe ... Då känner ni inte mig :)

Ni vet att somliga har gröna fingrar när det gäller blommor? Jag har Svarta fingrar vad det gäller matlagning och bakning :p

Räcker att jag tittar på såsen så skär den sig ... Men skam den som ger sig ... Jag försöker i alla fall, för gubben min är ännu sämre än jag :) Han bränner vattnet när han kokar ägg

Tror oxå att pga mina "problem" med att inte komma överens med ingredienser och diverse grönsaker, gör att man inte tycker det är så speciellt "kul" att laga mat ... Smakar likadant alltsammans tycker jag ... Men sen samtidigt, så lyckas man göra något som är ätbart, blir hela familjen lycklig :)

Man får vara glad för det lilla (Y)

@ros

:)Vissa dagar har jag mer tid för att laga mat.....

Gör jag kycklinggryta på 2-1kg kyckling så blir det till flera middagar
Under tiden köttfärslimpan blir klar i ugnen gör jag pannbiffar, då kan jag frysa in både köttfärslimpa och pannbiffar till andra tillfällen
Gör jag köttgryta, revbensspjäll, fläskfilégryta, fläskytterfilé mm, gör jag alltid stora satser för att kunna frysa ner

:)Vid många tillfällen tar det bara ca ½ timma att laga mat
Under tiden ris, pastan eller potatisen kokar värmer jag något som jag tagit upp ifrån frysen.

:)Det är inte svårt att laga mat, det är bara svårt att variera!!!:D

:)Ha det så bra bland grytor och kastruller
Lycka till med matlagningen:D

@gnurf

Jodå Linnea...det är rätt tänkt (Y) Jag kör oxå gröt och äggmackor ibland. Å varför inte!?? Det är ju gott!!! :p

@123linnea

Så snabb önskar jag att jag var. Jag hatar att skala potatis men älskar att äta den! Jag tycker att det är viktigt att man använder så mycket tid som man har! Är man stressad -gör något snabbt och enkelt. Jag vill gärna laga mat till min familj varje kväll - men stress och trötthet gör att det ibland blir gröt eller fil och smörgås. Det tänker jag inte ha dåligt samvete för. Som sagt - hellre enkel mat och glada männsikor än avancerad mat och trött och sur morsa!

Skrivet av jimboz den 2 feb 2010

Jag tycker allt jag gör tar 1 timme men det är väl psykologiskt..Maten är alltid klar 18.00 hur jag än gör..Men jag skalade 15 potatisar på 3,5 minut igår, så mycket vet jag :)

@jas65

Skrivet av FruAst den 2 feb 2010

Jag lagar mycket mat på helgerna som sen går åt i veckorna. Har eget kött så det blir ofta en stek eller så och det blir till mat i veckorna. På vardagar får det inte ta mer tid är det går åt till att göra potatis. Är det riktigt bråttom så blir det soppa och smörgås. Försöker få äldsta dottern att hjälpa till med enkla rätter. Då får man stå ut med korv o mackisar(L)

Så var det hemma när jag var barn att när potatisen är klar så är maten också klar. Men idag så lägger vi mer tid på köttet, kycklingen och fisken med smaker så att den blir rätt innan vi börjar med potatisen, det är vad jag tror.

Men idag så blir det en snabb rätt med Gratinerad falukorv i vitabönor och lök med chiligrädde över. Dessutom potatis och smörsås. Receptet finns bland mina recept. http://www.matklubben.se/recept/falukorvsskivor_med_vita_boenor_22808.html
Mvh
Höfta på med mat som Gnurf sa det är ju roligt att laga mat
Anders

@jimboz

Skrivet av FruAst den 2 feb 2010

Jag lagar mycket mat på helgerna som sen går åt i veckorna. Har eget kött så det blir ofta en stek eller så

Men människa !! Inte kan du väl ta och äta på ditt eget kött:o

@fruast

Jag lagar mycket mat på helgerna som sen går åt i veckorna. Har eget kött så det blir ofta en stek eller så och det blir till mat i veckorna. På vardagar får det inte ta mer tid är det går åt till att göra potatis. Är det riktigt bråttom så blir det soppa och smörgås. Försöker få äldsta dottern att hjälpa till med enkla rätter. Då får man stå ut med korv o mackisar(L)

@the_mama97mia

jag tycker ju att jag är van att laga mat, men blir alltid lika ställd när Albin frågar - När är maten klar?
O då har jag kanske inte ens börjat...
Då brukar jag HÖFTA o säga typ om en timme. O sen blir det gräva i kylen o värma upp micron *moahaha*

@gnurf

Tiden går alltid så fort när man har roligt...:)

@jimboz

Jag tycker allt jag gör tar 1 timme men det är väl psykologiskt..Maten är alltid klar 18.00 hur jag än gör..Men jag skalade 15 potatisar på 3,5 minut igår, så mycket vet jag :)