Tråd:
Indisk festmat, buffé

Inlägg

@amika

Indisk mat är ju inte bara grytor. Det är ju spett, piroger m.m. och det går jättebra att servera kallt.
Något jag skulle servera som tillbehör är drycken Lassi, som svalkar jättebra om man äter stark mat. Samt naan bröd. Det är också ett viktigt tillbehör.

Sökte lite på nätet och hittade det här:
http://www.arla.se/Default____32496.aspx?csref=aw_indisk%20mat&gclid=COPVj-O2m7ECFUcwmAodDGgUfA

http://receptfavoriter.se/matartiklar/indisk-mat-indiska-recept-curryrecept.html

http://www.alltommat.se/Inspiration/Indisk-mat-sa-gor-du-1.50939

http://svenska.yle.fi/matochfritid/program.php?id=28

http://www.indien.nu/allt_om_indien/mat_dryck/recept

Alla länkar innehåller tips, råd och recept på lite blandad indisk mat.
Hoppas du kan finna inspiration och hoppas festen blir en färgrik, smakrik och händelserik upplevelse! :)

Mvh
Jonna

@the_mama97mia

Om du vill söka lite brett är Meze ett tips på sökord...

@rosatalo

Många bra idér, jag får helt enkelt bredda mitt tema till hela mellanöstern. Kaffet på ÖoB lät väldigt intressant också, åker iväg redan idag. Tänk att hela idén började med att jag såg så snygga servetter på Indiska, klick, sa det och ett tema var fött. Ett varmt tack till alla som hört av sig och som eventuellt hör av sig!

@the_mama97mia

(Y)

Jag tror att det blir lättare att hitta recept o tips för ett sånt tema, mkt indisk god mat är ju heta grytor typ och funkar kanske bättre som vinterkäk. Önskemålet var ju servera kallt, lätt att göra mkt av, och färgglatt om jag förstod det rätt.
Lycka till hur som!

@mistys

Var på middag hos ett syrianskt par i går kväll. Dom bjöd på olika smårätter som är typiska för hela mellanöstern. Lite av det som mama97mia räknar upp men även små piroger fyllda med olika saker...nästan som en variant av vårrullar + en del annat. I mellanöstern dricker man alltid Raki till maten ( enligt vårt värdpar). Nu kan man ju ha detta till bara förrätten, för att få testa på och ta öl och vin till huvudrätterna. För trots att det var många smårätter fanns det en form av uppdelning mellan förrätt och varmrätt. Till efterrätt serverades en kunafa, kaka gjord av en "trassligt deg" som såg ut som spagetti men smakade filodeg. Till detta ett arabiskt kaffe i små, små muggar med smak av kardemumma...jättegott som tydligen finns att köpa på ÖB för billig peng (trots äkta vara)

@the_mama97mia

Om det är mat till en färgstark dukning så skulle du kunna tänka mellanöstern -Libanon-Turkiet m fl länders mat typ. Leila Lindholm har nog en hel del såna recept på Recept.nu
Köttfärskebab-spett
Kycklingspett
Tabbouleh
Hummus
Liba-bröd
Inlagd grillad paprika

Ostfylld filodegspaj – börek

Vin och Öl funkar bra till sån mat.
Kallt gott isté är ett alkoholfritt alternativ

@anluk

Här finns en del förslag http://www.aftonbladet.se/matvin/article11706247.ab

@rosatalo

Maken fyller 50 nästa månad, tänkte duka med starka färger och fick då idén att bjuda på indiskt. Förhoppningsvis kan vi vara i trädgården. Har någon förslag på god indisk bjudmat. Vad är typiskt och får inte saknas. Helst ska det vara enkelt att göra mycket av, och gärna sådant som serveras kallt. Föreslå gärna dryck också, det är jag uselt dålig på, gästerna kommer att vara i alla åldrar. Tacksam för förslag.