Tråd:
Kalvfilé

Inlägg

@queenie

Här är två kalvfilé recept som jag har gjort, men det var några år sen, båda blev himla goda. Jga har även gjort recepten på fläskfilé när jag inte hade tillgång till kalvfilé. Rekommenderar dem varmt!

Spett med senapsmarinerad kalvfilé

Kalvfilé med ost och portvinssky

@lindanemon

Tack, Bernit.
Detta är det sätt vi ätit kalvfilé på tidigare.
Jag tänkte överraska med att bjuda på filén i en ny tappning... :p

@bernit

Det mest klassiska är Kalvfilé a´la Oscar, om man inte gillar smörsåser skulle jag satsa på svamp (kantareller eller murklor)

@lindanemon

Tack! Jag ska genast gå in på den hemsidan och läsa. :)

Fast mest intresserad är jag av om någon här har anrättat och avnjutit kalvstek, och hur den i så fall tillagades. :p

Men jag letar vidare.

@bigganl

Jag "googlade" på kalvfilé och fick upp massor, bl a detta:

http://www.baromat.se/recept/kalvfile-med-kantareller/30/

Det receptet var från Tasteline en alldeles suverän matsida!
Har inte lagat kalvfilé själv däremot!

@lindanemon

Tack för ditt svar, enAnnan! :)

Kantareller och potatisgratäng är redan tänkta som tillbehör. :p

Ingen annan som har ett tips?

@enannan

Och berätta gärna vad det blir!

@enannan

Jag skulle nog välja att bara steka den, i smör. Flingsalt och peppar
Kanske med kantareller och potatisgratäng till.
Eller pepparsås och hemgjorda potatisklyftor. Sparris till.

Annars är det ju rött kött och filé, så allt som du gör med oxfilé kan du göra med kalv.

Låter roligt i allafall. Kul att jobba med en ny råvara. :)

@lindanemon

På lördag har jag blivit ombedd att laga mat, råvaran är kalvfilé!
Jag letade snabbt efter goda recept här på Matklubben, men det fanns inte många... :(

Därför skickar jag nu ut frågan till er: Vad har ni för tips till denna utmärkta, men inte så vanliga råvara?