hittade ett recept på kall fläskfile i marinad på nätet. har inte lagt in det bland mina recept efter som jag inte testat det själv men kan lägga in det och sedan testa det till helgen :D
Receptet var till många... så det kanske kan passa...
Perfekt för större bjudningar!
MARINERAD KALL FLÄSKFILÉ
Ingredienser: (15 - Portioner)
1700g - Fläskfilé
- Smör till stekningen
- ---------KRYDDBLANDNING-----
2msk - Salt
1/2tsk - Svartpeppar
1tsk - Mexikansk kryddblandning
1tsk - Finstött rosmarin
1tsk - Salvia
1/2tsk - Vitlökspulver
- ------------MARINAD---------
1/2tsk - Salt
1tsk - Svartpeppar
1dl - Vinäger
3/4dl - Vatten
3dl - Olja
2 - Vitlöksklyftor; pressade
1 - Gul lök; finhackad
1dl - Finhackad persilja
1dl - Kapris
Beskrivning:
Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till
kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om
i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek
färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna
och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden
färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint
och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden
och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.
Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och
lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet
marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.