Tråd:
köttbullar utan ströbröd

Inlägg

@busan37

Det finns glutenfritt ströbröd, det använder jag

@liwivi

jag skulle också säga att det går fint utan ströbröd! jag brukar göra en större sats när jag gör köttbullar och ger dem lite färg i stekpannan sedan kör jag färdigt dem i ugnen i 10 min i ca 200 gr.

@matanders

Skrivet av Milla40 den 9 aug 2011

MatAnders "farmors goda köttbullar" är de godaste köttbullar som jag har gjort och ätit, prova det.

Tack ska du ha :)

@boz1965

Skrivet av bigganv den 9 aug 2011

Det går lika bra med havregryn!

Havre innehåller spår av gluten och funkar för en del vuxna glutenallergiker, men långt ifrån för alla. Därför bör man undvika cerealier helt istället för att chansa och bli sjuk av det. Det är iaf vad jag fick lära mig när vi pluggade specialkoster på restaurangutbildningen.

@boz1965

Håller med MatAnders, kokt pressad potatis är det bästa (tycker jag), det har dessutom den fördelen att det blir glutenfritt för den som inte tål det.

@milla40

MatAnders "farmors goda köttbullar" är de godaste köttbullar som jag har gjort och ätit, prova det.

@husmusen88

Skrivet av Misty09 den 9 aug 2011

[quote]Skrivet av husmusen88 den 9 aug 2011

Man behöver inte tillsätta något alls i köttbullsmeten mer än kryddor och möjligtvis ett ägg. Här hemma används aldrig ströbröd, potatis, knäckebröd mm.

Däremot något som är väldigt gott är att ha ädelost i köttbullarna, de blir så saftiga och tar lite smak av osten.

Så sa man till mig också när jag började med LCHF. Men usch vad kompakta och hamburgerlika köttbullarna blev. Ingen tyckte det var gott med hårda köttbullar. Inte alls så där saftiga som dom blir med lite "fyllning" av ströbröd eller pofiber, så det gör jag aldrig om![/quote]

Då steker du dem alldeles för hårt, köttbullar ska stekas långsamt och med tålamod. När man tillsätter potatis osv i smeten kan man steka mycket hårdare och ändå komma undan med någorlunda saftiga köttbullar.

@mistys

Skrivet av husmusen88 den 9 aug 2011

Man behöver inte tillsätta något alls i köttbullsmeten mer än kryddor och möjligtvis ett ägg. Här hemma används aldrig ströbröd, potatis, knäckebröd mm.

Däremot något som är väldigt gott är att ha ädelost i köttbullarna, de blir så saftiga och tar lite smak av osten.

Så sa man till mig också när jag började med LCHF. Men usch vad kompakta och hamburgerlika köttbullarna blev. Ingen tyckte det var gott med hårda köttbullar. Inte alls så där saftiga som dom blir med lite "fyllning" av ströbröd eller pofiber, så det gör jag aldrig om!

@husmusen88

Man behöver inte tillsätta något alls i köttbullsmeten mer än kryddor och möjligtvis ett ägg. Här hemma används aldrig ströbröd, potatis, knäckebröd mm.

Däremot något som är väldigt gott är att ha ädelost i köttbullarna, de blir så saftiga och tar lite smak av osten.

@mistys

Jag äter enligt LCHF och kan inte ha ströbröd i mina. Jag använder ca 0,5 dl Po fiber och ca 1 tsk fiber husk istället för ströbröd. Rör ut med 1 ägg och de kryddor du använder. Låt svälla och tillsätt ev mer vatten eller grädde om det verkar för fast. Sen gör du som vanligt. Inga som jag bjudit köttbullarna på har märkt skillnad. Po fiber och fiber husk ( eller mald psylliumskal som är samma sak ) finns på glutenfria hyllan.

@matanders

Jag skulle varmt rekomendera lite kokt kall pressad/mosad potatis det blir super duper gott kolla mitt recept farmors köttbullar det är mycket uppskattat.

@bigganv

Det går lika bra med havregryn!