Wokat marinerat kycklinghjärta
4 portioner
120 minuter
* 450 g kycklinghjärta
* 1 msk mörk soja
* 2 msk chinkiangvinäger
* 2 msk råsocker
* 2 msk finhackad ingefära
* 2 finhackade vitlöksklyftor
* 2 smulade thaichili
* 1 liten purjolök
* 2 morötter
* 1 burk vattenkastanjer
* 2 msk neutral olja
* 1/2 msk potatismjöl
1. Putsa hjärtana. Klyv dem och skölj av eventuella blodklumpar inuti. Lägg dem i en bunke.
2. Blanda samman soja, vinäger, socker, ingefära, vitlök och chili och slå över marinaden över kycklinghjärtana.
3. Låt kycklinghjärtana marinera minst en timme i kylskåp, gärna längre. Rör om då och då.
4. Strimla purlolöken tunt och skär morötterna i tunna stavar. Skiva vattenkastanjerna.
5. Låt kycklinghjärtana rinna av från marinaden i ett durkslag, men ta vara på marinaden.
6. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Woka kycklinghjärtana tills de fått fin färg och är riktigt knapriga, ca 10 minuter.
7. Tillsätt purjolök, morötter och vattenkastanj och stek ytterligare någon minut.
8. Slå över marinaden utrört med potatismjölet och låt koka två minuter.