Tråd:
Många champinjoner, vad göra?

Inlägg

@the_mama97mia

http://www.matklubben.se/recept/faerska_champinjoner_med_graeddfil_o_loejrom_16260.html

detta är lite annorlunda som förrätt, både gott och lyxigt, självklart kan du ha röd eller svart "vanlig" caviar istället för löjrom.

Tips - även gott med lite vitlök i gräddfilen!

@pygmeva

Ugnsstekta "hattar". De fylls med starkt kryddat vitlökssmör, och steks sedan i ca 225 grader 10 minuter. Kvällsnjutning, eller tillbehör till kött. Om svampfötterna är fina, kan de hackas och frysas förvällda.
Eva

@the_mama97mia

(Y) blir inspirerad att lägga på några hattar på Webern här!

@the_mama97mia

ursäkta blev dubbelpostat?

@lenkan

Jag lägger helt enkelt champinjonerna i en plastpåse, blandar i ordning en marinad med grillolja och vitlök, kanske lite chili och häller ned i påsen. Knådar lite så att de blir täckta, sen ska de ligga och dra sig i marinaden i minst 2 timmar, gärna över natten!

Ska ätas här idag på grillpremiären btw {eat}

@kattis88

Marinera dom i någon god marinad efter att foten är borta. använd sedan mjuk ädelost på tub och fyll hatten med det. Grilla dom och ät, jätte gott verkligen! {drool}

@zudette

Om du undrar (såg ett ?) så funkar det utmärkt att frysa färska champinjoner. Jag brukar ofta köpa en ordentlig påse och skiva eller skära i bitar och frysa ner - jättelätt att ta fram det man behöver vid matlagning, pizza, pastasås eller andra maträtter.

@the_mama97mia

Som du skrev - går utmärkt att skiva och frysa!

@erajscha

Pastasås, bryn dem och sen mjukstek lite purjo och sen en burk creme fraiche, salt och peppar. Supergott!

Eller gör svampstuvning och fyll crepes med eller ha på varma mackor.

@ulrika91

Någon mer med bra tips?

@ulrika91

Ja champinjonsås är ju himelskt, och jag är grym på det :D haha det tycker jag själv i alla fall.

Hur gör man när man marinerar? hur länge ska dom ligga?