Skrivet av MosterA den 20 mar 2010
Jag har aldrig tordats använda svampar jag inte känner till. I butikerna finns bl a Portabello, Shitake och ostronskivling (den
Att inte använda okända svampar i naturen är helt rätt, att inte provhandlat i butik är snudd på brottsligt! hehe
Att sitta och beskriva smak är lönlöst ibland men faktum är att allt som du har champinjoner till kan du ersätta med portabella, det är bara en riktigt stor skogschampinjon. Skogschampinjon i sin tur är som den vanliga fast med lite kraftigare smak.
Ostronskivling är en mycket sjysst svamp som smakar lite mer utan att vara påträngande. Kan se lite läskig ut i butik då nya små svampar som är på gång ibland kan se ut som småkryp/ohyra. Kan användas i alla svamprecept och är min klara favorit till vardags, en mycket bra svamp som oftast kostar en tia eller två till hela rätten (priset på drygt 100 kr/kg avskräcker en del)
Shitake har jag aldrig fått tag i färsk : Den är löjligt god i soppor så den står på inköpslistan :-)
Det är bara att köpa och prova, du blir inte besviken på någon av ovan om du gillar svamp.
Wikipedia har mer info..