Fruktad (surdegsbröd)
Ändrat: subjekt, romerska siffror i beskr. Matigt bröd med god skorpa, lite äpple sätter piff utan att ta överhand. Lättbakat om man är van…
Ändrat: subjekt, romerska siffror i beskr. Matigt bröd med god skorpa, lite äpple sätter piff utan att ta överhand. Lättbakat om man är van…
Fyllig och god tomatsås utan tidsödande kokning eller lökhackande. Passar otroligt bra till pizza, varma smörgåsar eller som bas i olika rätter. Färdig på…
Ingen köpejäst, obefintligt med socker, rikligt med rågkross. Ett härligt danskt rågbröd med mycket god smak och utan all sirap som många recept innehåller.
Brödet på bilden är bakat på rågsikt och grovt rågmjöl, det blir sannolikt mörkare på rent rågmjöl. Ett recept av Jan Hedh som ger…
Fläskytterfilé finns ofta på extrapris och i mångas frysar, det här är en variant som påminner om schnitzel. En varm sås kan vara gott…
Påminner om ett stenungsbröd från min barndom. Fluffigt och lätt som en formfranska, saftigt och matigt med god arom av surdegen. Svårt att misslyckas…
Två ingredienser, passar ypperligt till kall fruktsallad.
Bland de bästa bröden jag bakat på enbart rågsikt. Viktmått i receptet, enbart rågsikt, bakas i form. Det blir samma bröd varje gång.
Omöjligt att misslyckas med detta recept på brunsås med fyllig smak.
Köttbullar med ”inbyggd” smak. Lämpligt att servera till gratänger, stuvningar eller att skiva kalla då köttbullarna håller ihop mycket bra. Egenskaper för smeten är:…
Det som skiljer denna chili con carne från andra är att vi maler helt nötkött av god kvalitet, paprika och lök riktigt grovt. Tre…
Burgarna blir lite lösa men smaken är jättegod. Jag malde färs av fisk och lök på bilden istf att köra i matberedare.