libanesik coucous,stora runda korn-kokar dem med buljong och saffran. Kanke inte nån GI-mat direkt men kul och annorlunda!
Kolla/fråga i orient butiker(Y)
jag gör mycket klyftpotatis och rotsaker i ugn och försöker hålla nere mängden olja, jag lägger det skurna i en påse med olivolja o sen får det "gotta" sig i påsen så att det komme rolja på alla, det går åt mkt mindre på det sättet.
En grej man glömmer att göra annars är kokta korngryn... Ett svenskt råris... :)
Så länge som du använder OLIV-OLJA är maten inte onyttig!!!!!!!!!!!! :D
I ugnen med olja + grönsaker + kryddor i STEKPÅSE är suvärent - ingen disk!!!! :p
Om du är ute efter något lite festligare men ändå gott så prova rostade rotsaker. Annars kan man köra fullkornscouscous som man gör med buljong och sen blandar i fetaost och någon grönsak i, till exempel ärtor.
Hejsan...
Jo jag undrar om ni kunde hjälpa mig med förslag på lite nyttigare alternativ att ha till maten isf pommes, klyftpotatis osv. vet ju att det finns coscos, bulgur, qinoa osv..
Har ni några förslag eller bra recept??:D
Kramen