Du kan köpa vilket kött som helst, blandfärs är ju dels ox och dels gris... när jag jobbade i butik så malde vi 70/30 ox/gris, men även 50/50 vid önskemål. beror lite vad man ska ha den till... köttbullar blir ganska "torra" vid 70/30...
Men luktar färsen illa ..ska du returnera den, lite lukt är där ju alltid, men ILLA luktar det inte. Butiken blir tacksam om man säger till, då kan dom plocka bort andra förpackningar som kanske med är dåliga och på så sätt slipper dom dåligt rykte.
Och grått kan det med bli, men det får inte bli grönt ... om där är gris i blandat.
Och det är precis som Misty säger, köttet kan tyvärr vara gammalt när det anländer till butiken, datumet kanske är ok, men vad vet dom och vi egentligen?
En oxstek som är lite grön skimrande är det bästa som finns :) Mört gott kött!
Jag maler ofta kött själv idag för jag använder vilt till stor del, och då blandar jag vilt 50/50 när det gäller köttbullar. och då är det 50 vilt och 50 gris, och det behöver inte va de allra magraste bitarna, fettet sätter god smak på den färdiga köttbullen :)
En kvarn kostar ju inte så rysligt (under 1000kr) mycket, och har man plats kan man ju köpa en halv gris eller kvarta oxe :) så får man köttet precis som man själv vill ha det :)