Tråd:
Pajdeg

Inlägg

@gnurf

Jag kör alltid...utom ibland såklart :D...med den klassiska, nyttiga och knapriga Pajdegen uppbyggd av 50g smör, salt, 1 burk lätt kesella och 50/50 grahamsmjöl/vetemjöl. Kör ihop hela altet och låt vila en stund i kylskåp. Kavla ut tunn på mjölat bakbord/diskbänk och klä din form, sporra bort överskott, täck kanterna med folie och förgrädda 225 grader 12 min. Räcker till 2 pajformar av storlek: springform.

@zudette

Prova den här pajdegen! Behöver inte förgräddas och blir lika bra varje gång! Blr aldrig blöt och "soggig" oavsett vilken typ av matpaj du gör!(Y)

Tinas Pajdeg

@the_mama97mia

Jag för-gräddar pajskalet, täcker kanterna med alu-folie. Det funkar för mig. Tror att det är viktigt att ugnen håller rätt temp när du sätter in den (kalla) pajdegen.

@osita

Testa med att baka av botten en stund först med torra böner/ärter eller dylikt, så att botten inte lyfter sig.

Sedan kan du fylla pajskalet och fortsätta med receptet.......

@sissibella

Finns det någon mer än jag som bara får blöta pajer i botten. Kan göra världens godaste fyllningar men pajerna blir liksom inte bakade i bottnen.

Sissibella