Tråd:
Palsternackspaté

Inlägg

@wiolah

Kul att det finns några till som tycker om palsternacka, annars en av våra bortglömda rotsaker. Har ni provat att steka palsternacksskivor i smör o vitlök? De ska bara bi mjuka, inte få för mycket färg (Y) Ett tips till pate´n: lite finklippt persilja och lite riven vitlök gör det till en RIKTIG höjdare(L). Men prova dej fram...... -för mycket av det ena eller andra ska inte ta över den fina pasternackssmaken......

WiolaH

@sqrulan

Nu har jag gjort min palsternacks paté och den smakade toppen, jag tillsatte lite socker som jag blev tipsad om. Jag gjorde en på ett 1/2 kg palsternacka. Jag borde ha gräddat den lite längre för den ville inte "ta i hop" ordentligt men som nybörjare så är jag nöjd, den är ju såååå himla god till kött!

@the_mama97mia

Plastfolie skulle jag nog inte ta, paté brukar man väl baka i vattenbad. Smörpapper kanske går.

@sqrulan

(Y) Tack för hjälpen men jag undrar om jag ska lägga smörpapper eller plastfolie inne i formen innan jag fyller den?
Den paté som jag åt var väldigt färglös och beige färgad men oj sååå god, jag ska testa att göra den innan julen så att jag inte misslyckas. Den var även väldigt fin mixad och inga stora bitar i, ska köpa ingredienser i morgon och göra ett försök!

@the_mama97mia

Palsternacka enbart blir lite färglöst, bra att ha med morötter eller spenat - du kan göra en randig pate, blir väldigt vackert.
Var det 80-tal med alla patéer? dags att väcka liv i det...

@the_mama97mia

Här har du ett bra grundrecept.

Lättlagad grönsakspaté

@sqrulan

För några år sedan var jag ute och åt ett gott julbord och på detta bord så fanns det en paté som var underbart god och mild i smaken. Nu pratade jag med hon som håller i cateringen och hon tror att det var palsternackspaté som jag blev så förtjust i. Jag undrar om någon här har recept på den och kan berätta hur jag skall göra den? Jag har aldrig gjort egen paté tidigare så vad ska jag tänka på?
Tack på förhand!:)