Tråd:
Pizza salad

Inlägg

@depaul

Jag vet inte vad sockret fyller för funktion men jag tror det har nåt att göra med att skapa en balans till vinägern??!!!:'( Nån annan kanske vet varför och om man måste ha socker i och kanske t om vad man kan göra istället om du ska undvika socker!!!

Ja, det handlar om balans, rättare sagt att ta udden av vinägerns/ättikans fränhet. Dressingen får också en mustigare smak eftersom socker, liksom salt, är viktiga smakbärare.

~Paul~

@awaz

rödvinsvinäger,olja,citronpeppar,italienssalladskrydda, paprika om du tycker om de och lite socker. Så har vi alltid gjort i min fars pizzaria

@zudette

Skrivet av Nusse den 7 dec 2008

[quote]Skrivet av zudette den 2 nov 2008

Jag hittade ett recept för att par år sedan (som jag just oxå hittade här på MK) som vi gjort och tycker är MINST lika bra som våra pizzeriors sallader:

[recept]12853[/recept]

Vi har även i grillad eller inlagd paprika på burk i vår när vi gör den och det blir toppengott!

Den här salladen låter ju både god och enkel, men måste man ha socker i?
Jag är diabetiker och måste som tänka på sånt..
Glad andra advent på dig![/quote]
Om du kollat lite bland de andra recepten så ser du att alla innehåller socker, mer eller mindre! Jag vet inte vad sockret fyller för funktion men jag tror det har nåt att göra med att skapa en balans till vinägern??!!!:'( Nån annan kanske vet varför och om man måste ha socker i och kanske t om vad man kan göra istället om du ska undvika socker!!! Hoppas nån vet!(Y)

@irrevirre

Jag brukar kavla men kavel för att mjuka upp vitkålen något.
Alla sätt är bra utan de dåliga:-D

@depaul

Skrivet av Nusse den 7 dec 2008

Den här salladen låter ju både god och enkel, men måste man ha socker i?
Jag är diabetiker och måste som tänka på sånt..
Glad andra advent på dig!

Jag är själv diabetiker men skulle inte backa för den här mängden socker. Tänk på att det handlar om 4-6 portioner. När du slår ut det per portion så handlar det om ytterst små mängder, varvid det mesta stannar kvar i dressingen.

~Paul~

@nusse

Skrivet av zudette den 2 nov 2008

Jag hittade ett recept för att par år sedan (som jag just oxå hittade här på MK) som vi gjort och tycker är MINST lika bra som våra pizzeriors sallader:

[recept]12853[/recept]

Vi har även i grillad eller inlagd paprika på burk i vår när vi gör den och det blir toppengott!

Den här salladen låter ju både god och enkel, men måste man ha socker i?
Jag är diabetiker och måste som tänka på sånt..
Glad andra advent på dig!

@baziqfemine

Jag brukar strimla kålen och sen banka in salt. Låt stå nån timme sen bara tillsätta vatten, olja, ättika, italiensk salladskrydda, svartpeppar och vitlök, allt efter smak. (Y) Jättegott!!

@kauh0800

Hej här kommer ett recept på en söt men super god pizza sallad.
1,5 dl vinäger
1,5 dl olja
1 dl socker
Detta kokar man ihop till en lag som sedan slås het över den strimlade vitkålen, krydda med mycket italiensk salladskrydda. Man kan minska eller öka socker mängden efter behag.
Hoppas du hittar en pizza sallad som du gillar i något av alla förslag som du fått. (Y) Katarina

@marjoh1

Jag brukar göra viktväktarnas veckosallad som pizzasallad. den är jättegod och funkar till den mesta maten som man serverar hemma, så håller den ju en hel vecka med!:D