Tråd:
Plankstek!

Inlägg

@the_mama97mia

Roligt att det blev lyckat! Nu blev jag sugen på plankstek, får bli snart!

@bumbis

Med varmluften på så har jag inne 4 st samtidigt. Är man fler än så blir det svårt, både för att jag bara har 4 plankor och för att dom andra isåfall får stå och vänta.

@amoz

Vill bara tala om att planksteken blev superbra och gästerna var mäkta imponerade!(Y)

@amoz

Tack för alla goda råd....jag lovar att berätta om hur det gick:p(Y)

@vinciqator

Skrivet av 7201 den 25 aug 2010
Antagligen för att man oljar in plankorna.
Diskmedel tar bort fettet och plankorna spricker !!!!?

En planka av ek? Ett hårt och tätt träslag? Svårt att tror det.

Känns som en av dessa "kökssanningar".

@123linnea

Så då får de stå o kallna medan man väntar på resten då?

@7201

Skrivet av 123Linnea den 25 aug 2010

Ni som har plankor - hur många kan ni tillaga på en o samma gång?

två !! {eat}

@123linnea

Ni som har plankor - hur många kan ni tillaga på en o samma gång?

@7201

Skrivet av vinciqator den 25 aug 2010

Näha - inget diskmedel? Varför Då?

Antagligen för att man oljar in plankorna.
Diskmedel tar bort fettet och plankorna spricker !!!!?

@vinciqator

Näha - inget diskmedel? Varför Då?

@osita

Skrivet av mariec den 25 aug 2010

Stek först kött o grönsaker, gör såsen och mosen.
tjugo minuter innan gästerna kommer. Spritsa mosen och lägg t ex tomaten på. In i ugnen.
När mosen fått färg, lägg på kött och grönsaker och sås, in en liten stund så det blir riktigt varmt.
Lägger du på köttet direkt blir det torrt och tråkigt!

Kom ihåg inget diskmedel på plankan där du ska göra ren den. Bara varmt vatten. Nästa gång du ska använda den så sätt in den i het ugn, låt den "svettas" av och diska av med hett varmt vatten igen innan du lägger på mosen.

Lycka till!

Gör du köttet FÖR TIDIGT blir det ju TORRT !!!!
Då får du bara steka det tills det börjar bli "medium" för det fortsätter ju att steka sig en stund efter det att du tagit ur det ur pannan!!! Och sedan får det sig ju värme 1 gång till när du gratinerar.....
Visst kan du hälla på VARM sås efter gratineringen. =))
Mycket viktigt detta med att INTE använda Diskmedel!!!!!!

@mariec

Stek först kött o grönsaker, gör såsen och mosen.
tjugo minuter innan gästerna kommer. Spritsa mosen och lägg t ex tomaten på. In i ugnen.
När mosen fått färg, lägg på kött och grönsaker och sås, in en liten stund så det blir riktigt varmt.
Lägger du på köttet direkt blir det torrt och tråkigt!

Kom ihåg inget diskmedel på plankan där du ska göra ren den. Bara varmt vatten. Nästa gång du ska använda den så sätt in den i het ugn, låt den "svettas" av och diska av med hett varmt vatten igen innan du lägger på mosen.

Lycka till!