Skrivet av margitkallgren den 5 jan 2010
Jag har en allergi mot rågmjöl. Kan någon tipsa om bra matbrödsrecept där detta inte ingår.
Har prövat en dinkelsort men tyckte inte riktigt om smaken.
Margit
Hej Margit!
Du har inte provat att byta ut rågmjöl mot graham? Det borde gå. Mitt så kallade standardbröd, använder jag vad jag har lust med.
Här kommer det:
11-12 dl vatten och mjölk
ca 50 g smör eller margarin
1 1/2 pkt jäst
gärna 3 rivna kokta potatisar eller en riven morot
1-2 dl grovt, havregryn eller graham eller kli
vetemjöl till lagom konsistens
Jäs dubbel storlek osv. Detta blir 3-4 limpor "på tvären" eller 2 stora eller 8 kakor. Bakar limporna 200-225 grader, kakorna så högt spisen går.
Lycka till
Lena