Jag har ett recept på kotletter i lergryta som jag tycker smakar alldeles utmärkt, kanske något att prova. Det klarar sig själv, sen har du allt klart på en gång, bara att äta och se glad ut.
Kolla i mina recept så hittar du det.
MVH evaldo
Jag brukar använda min lergryta att tillaga t ex hel kyckling i. Den blir saftig och god. Så här gör jag:
Lägg iblöt lergrytan minst 30 min.
Skala och dela potatisar och morötter i större bitar. Lägg dessa i botten på grytan. Salta, peppra och strö över dragon. Dela kycklingen i två delar. Krydda delarna och lägg dem med skinnsidan upp. När det återstår ca 15 min av stektiden tar jag av locket för att få fin och knaprig yta. Tiden i ugn kan du variera. Låg värme = lång tid. Hög värme = kortare tid. Det är det som är fördelen med lergrytan. Vill du ut på en skidtur, lägg in köttet i lergrytan på låg värme. När du kommer hem efter några timmar så är maten klar.