Tråd:
Rostbiff i bit….

Inlägg

@the_mama97mia

Förlåt nu kidnappar jag tråden för en fråga i sammanhanget - är det ngn som minns "surstek"?
Kött som man marinerar jättelänge....

@the_mama97mia

Ja, jag tycker inte rostbiff är tråkig... krydda runt om rejält o ugnsstek - sen hänger det på tillbehören. En ljuvligt krämig potatisgratäng... eller hasselbackspotatis o en god rödvinssås...

@gnurf

Nej...nu vet jag!!! Lägg den i saltlake och häng upp för torkning utomhus. Torrkött helt enkelt, som vi säger i Norrland. Oj oj oj...så otroligt gott att ha med sig ut på utflykten...:p

Edit: Här hittade jag en gammal tråd om att torka kött, samt skymtade även ett recept på Tjälknöl...

http://www.matklubben.se/matprat/oenskelaadan_41/torka_koett_6056.html

@gnurf

Kör den som Tjälknöl då!!

@jennyv

Jag tycker det är synd att skära ner den i grytbitar eller dyikt och lite tråkigt att bara ha den som en stek! Porterstek är ju lite annorlunda och något jag aldrig gjort! Någon annan som har ett smarrigt recept på denna oxbit eller liknande som ni vill dela med er av??

@brittingegerd

Varför inte baka den i ugn? Jag tycker det är underbart gott och enkelt och inte alls segt om man inte "överkokar" köttet. In med köttermometer och låt den gå upp till 55 grader för rosaröd frans rostbiff. Skiva tunt och ät med en varm potatissallad eller potatisgratäng . Klappat och klart och det smälter i munnen!

@penne

Jag tycker oxå att det är synd o skära ner i en gryta. Jag skulle gjort en stek. Det som blir över kan man ju skiva tunnt och äta kallt sen. Steker man det i skivor blir det väl kanske inte så bra, men en stek blir inte alls seg utan jättemör. Och det är inte alls svårt som det låter. Sköter sig själv.

@the_mama97mia

Jag har kört rostbiff i skivor, marinera länge o sen på grillen.
Testa att marinera med kiwi !!!
Sen steker du det som fin biff.

Annars håller jag med ovanstående ang både porterstek, tjälknöl och helstekt...
Nästan synd att skära i bitar o göra gryta på tycker jag.

@mistys

Rostbiff är lite segt. Man kan inte bara skiva och steka utan det behöver koka ett tag. Men att köra den i lergryta kan väl funka. Det blir ju som att steka en stek .

@jimboz

Om du inte testat Porterstek förut så är det ett ypperligt tillfälle...Såsen du får är gudomlig.

Porterstek

@jennyv

Är rostbiff ett mört kött eller är det långkok kött?? Funderar på lergryta men det kanske är synd på en rostbiff??

@mistys

Helstekt förstås som stek. Finns massa recept här på mk. Tjälknöl,söndagsstek,slottsstek mm
Eller skär i grytbitar och gör en köttgryta av något slag. Finns också massa recept. Biffstroganoff, biff bourgogne eller något annat. Sök på köttgryta och massor kommer upp.
Glöm bara inte att kolla om rostasen sitter kvar. Den kan man ta loss och skära i skivor, stek som den är. Mör och god som oxfile och synd att skära ner i en köttgryta!