Visst blir man ibland så där riktigt sugen på kålpudding!!!
Synd bara att det luktar "apa" i huset när kålen skall brynas:'( därför bryner jag flera satser på en gång, passar på nu när kålen är billig. Så fryser jag in det i tomma rendiskade mjölkförpackningar.
Väldigt praktiskt, dels luktar inte kålen ut i frysen, och så går det ju så snabbt att få in kålouddingen i ugnen!!!
Jag har aldrig ätit med sås eller pärer till, bara lingonsylt.
Men jag har heller aldrig lagat kålpudding själv utan bara ätit svärmors.
Är det den som är ris, vitkål och köttfärs i?
Visst ska det vara sås till kålpuddingen. En brunsås och kokt potatis samt lingonsylt.
Precis så blev det. Tog matlagningsgrädde till såsen och det behövdes knappt några kryddor efter att ha hält i skyn. Lite lite svartpeppar och fond. Fruktansvärt gott. Är redan sugen på detta igen, men då ska jag göra mer så jag kan sätta i mej lite mera :)