Tråd:
Supermjölig potatis…!!!!

Inlägg

@sacramento

Da ska vi se, det ar inga storre problem med mjolig potatis men ja den blir garna "snor" nar man kokar den. Sedan nagra ar bor jag i sydamerika och har ar denna potatis popular, du kan anga den men forsiktigt, ugnsteka gar ocksa jattebra i vilken form du an onskar.
Det blir ocksa jattebra att fritera denna typ av potatis eller naturligtvis en potatismos, kroketter, eller pressad.
Lycka till

@gunbrit

potatis och löksoppa går utmärkt att göra av mjölig potatis, sätter man sen till lite frästa korvslantar eller eller stekt bacon stekt i bitar så blir det ännu bättre:)

@erajscha

Gör potatis-. och purjolökssoppa på den :-)

@elsa-nilsson

Jag är så gammal,fyller 80 till hösten.Så detta är längesen,men jag minns när jag var hos mormor i 10-årsåldern.Hon hade en lucka i golvet i ett av rummen,och där nera fanns en s.k. källare.All potatis var alltid frusen på vintern.Men tänk att jag ääälskade denna frusna potatis som smakade så sött och gott!Det är enda gången i mitt liv som jag ätit frusen potatis,kanske smakade det så gott för att allt var så spännande och annorlunda hos mormor.
Gamla Elsa.

@fruast

Fryst kokad potatis smakar ush, har provat i matlåda defenitivt ingen hit!
Fryst okokt fungerar inte.
Fryst potatismos fungerar, men det är ingen höjdare!

@jimboz

Mitt sista tips ! " släng den "

@arkenstone

Om den varit fryst blir den söt. Smakar den bra?

Jag har snöboll hemma just nu och det spelar ingen roll hur försiktigt jag kokar den. Den går sönde i alla fall. Däremot funkar den utmärkt att ångkoka så länge den inte kommer i kontakt med vattnet.

Har den varit fryst känns det dessutom på konsistensen innan du kokar den. Den blir mjuk.

@mistys

Låter så. Fryst potatis kan bli som snor men också lite glasklar inuti. Som iskristaller fast ändå inte. Men hjälp vad svårt det var att beskriva :(

@beckis83

Nix det blev snor iaf,fast jag kokade den låååångsamt..Kan den vara fryst?

@boz1965

Jag älskar ju fastkokande potatis så det enda jag använder mjölig potatis till är mos. Men smaken är ju (som tur är) som baken... :)

@beckis83

hoppet är inte ute då..ska pröva sjuda långsamt så får jag se..Tack för alla tips!

@jimboz

Jag gör alltid potatisgratäng på mjölig potatis men det beror på HUR mjölig du menar ..