Oh vad roligt! Vad ni är modiga! Heders till alla som vill och törs prova!
Jag undrar om vi inte har en tråd eller två med tillbehör till surströmming, ska söka o återkommer med ev länk, men till dess skulle jag nog rekommendera att om ni alla är skeptiska och noviser -
kanske ha en plan B.
Det klassiska sättet att äta surströmming är det enklaste och det bästa,
gör surströmmingsklämma på mjukt tunnbröd, till skall man ha kokt mandelpotatis (helst, den är så smörig o fin, men det går i nödfall med annan potatis), mycket rå lök (gul eller röd eller båda).
Gott smör, och för de lite fegare kan man ha tillbehör som gräddfil, skivad tomat, rårivna morötter.
Själv vill jag njuta av surisen som man äter fisk och potatis, till vill jag ha en skiva hårt tunnbrd med smör på.
Och en iskall snaps (gärna Porsbrännvin, eller ngt kryddat) och en kall öl. ANnars är mjölk suveränt.
(Y)