Kan iaf rekomendera att absolut inte använda dig av dr Oetkers tårtfyllningsmixar, finns i tre olika smaker. Chocklad, jordgubbscreme, bourbougne vanlij. I ett svagt stressat ögonblick utan inspiration testade jag dessa och det var så vidriga att de inte gick att äta tårtan.
När ni nu talar om hallon och choklad, den här är jag personligen nyfiken på att testa i en tårta Lady marmelad
och då dränka in första botten med ½ dl hallonsaft.
jag brukar göra marsankräm, ta halvtinade bär i -detta fall jordgubbar- mixa dem smuliga och rör ner i marsankrämen. bara att bre på. alla gillar det och det blir fin färg.. lätt och smarrigt
Du kan mixa och pasera Hallonen...därefter värma upp den nu kärnfria purén och reda av med lite potatismjöl till krämkonsistens. Låt kallna ordentligt och blanda med grädde eller matlagningsyoghurt eller kesella eller vaniljvisp. Lite jobb såklart...men en grusfri tårtfyllning...:p
Skrivet av peppen den 12 mar 2009
...men jag kan tycka att det känns lite som att tugga på grus med alla hallonkärnor...det var mest därför jag tänktre ha jordgubbar....
kom just på en annan smarrighet, varva lager av lingon mousse med lager av lättvispad gräddeblandad med kolasås. dekorera med rosa grädde lingon och maränger.
eller den godaste jul tårtan pepparkakskryddade tårtbottnar med ligonmousse emellan:)
jag har också tänkt på att choklad och hallon är gott tillsammans...men jag kan tycka att det känns lite som att tugga på grus med alla hallonkärnor...det var mest därför jag tänktre ha jordgubbar.
jag ska fundera lite på det. men har ju fått en massa bra förslag nu. om ni kommer på någon fin garnering så är det ju välkommer också...