Tråd:
Tema Choklad – förrätt

Inlägg

@veranne

Här är ett annat salladsförslag som jag visserligen inte prövat (än) men tror skulle bli gott:

Blanda strimlad romansallad med tunt skivade råa champinjoner och grovhackade valnötter.
Stänk på en dressing av hallonbalsamvinäger, någon mild olja, salt och grovmalen svartpeppar.
Riv mörk choklad över det hela och blanda om ordentligt.

@nenabirk

Fikonsallad med karamelliserat chokladbacon
4 portioner
1 pkt bacon
150 g brunt farin
2-3 msk vatten
100g mörk choklad
4 färska fikon, eller päron
2 salladslökar
2 dl blandade salladsblad
crema di balsamico
Sätt ugnen på 225°C. Lägg ett grillgaller över en långpanna. Rör ut vattnet lilte i sänder i farinet så att det blir en trögflytande smet. Pensla baconstrimlorna med smeten. Lägg dem på gallret och ugnsstek dem längst upp i ugnen i 8-10 minuter. Det är viktigt att baconflottet och överflödigt socker kan droppa ner från baconet, då det annars kan bli segt och bränt. Låt baconet svalna.
Smält chokladen och pensla baconskivorna efter behag. Låt stelna i kylen.
Skär fikonen i klyftor. Låt dem få rumstemperatur innan servering.
Lägg upp sallad, lök, fikon och bacon på tallrikar och ringla över crema di balsamico.

@boz1965

Fem identiska inlägg? Värst vad du spammar!

@didi74

Oj vad jag behöver er hjälp!!
Vi har tema choklad på vår gourmetmiddag och jag har fått lotten FÖRRÄTT. Detta innebär att min förrätt ska ha något av choklad i. Har googlar och haft mig. Dessutom äter en av tjejerna INTE skaldjur, jag äter inte får/getost.
Har ni några förslag?