Bodils chutney
Du behöver:
1 kg frukt t ex äpple,
plommon, persikor,
krusbär
1 stor gul lök
2 dl vinäger
5 dl socker
3 dl kärnfria russin
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta,
pressad
2-3 tsk curry
1 msk ljusa senapsfrön
1 msk ingefära (eller en hel bit)
Varför inte spara lite av sensommarens frukt och bär till det mörka vinterhalvåret? Att göra sin egen chutney är enkelt och roligt. Man väljer det man har i trädgården eller det man tycker bäst om. En chutney är god till grillad kyckling eller fläskkött och självklart alla curryrätter.
Skala och kärna ur frukten om så behövs. Skala löken. Grovhacka frukt och lök. Blanda alla ingredienserna i en gryta, koka upp, sjud på svag värme ca 1 timme.
Häll upp på burk. Låt chutneyn mogna minst en månad.
super recept på chutney.
lycka till med era äpplen!:)