Tråd:
tips på äpplen!

Inlägg

@pigelin

Man skulle kunna göra äppel juice att ha till frukost, men ni anar inte hur svårt det är att hitta ett recept på det... Någon som har ett?

@jessika

Frys äpple i skalade klyftor. Perfekt att använda i maten. Tex till fläskkött och falukorv.

Röran som är i detta recept har jag flera gånger gjort i förväg och lagt in i frysen i tillplattade påsar. Sedan bryter jag loss i lagom bitar för att stoppa in mellan korvskivorna (även jättegott att lägga på fläskkotletter och sedan gratinera med ost).
Äppelfalu

@anluk

6533

Jättegod äppeldricka som jag verkligen kan rekommendera

@tilda

Om du har paradisäpplen så är gele´n av dem jättegod.

@monac

kanske ska SKRIVA KÄLLAN TILL RECEPTET?!!!!
Källa: Gourmet.

@monac

Bodils chutney

Du behöver:
1 kg frukt t ex äpple,
plommon, persikor,
krusbär
1 stor gul lök
2 dl vinäger
5 dl socker
3 dl kärnfria russin
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta,
pressad
2-3 tsk curry
1 msk ljusa senapsfrön
1 msk ingefära (eller en hel bit)

Varför inte spara lite av sensommarens frukt och bär till det mörka vinterhalvåret? Att göra sin egen chutney är enkelt och roligt. Man väljer det man har i trädgården eller det man tycker bäst om. En chutney är god till grillad kyckling eller fläskkött och självklart alla curryrätter.

Skala och kärna ur frukten om så behövs. Skala löken. Grovhacka frukt och lök. Blanda alla ingredienserna i en gryta, koka upp, sjud på svag värme ca 1 timme.
Häll upp på burk. Låt chutneyn mogna minst en månad.

super recept på chutney.
lycka till med era äpplen!:)

@newdown

Jag har 4 äppelträd som ger mycket frukt, det jag inte använder med en gånng till pajer, kräm, mos, fruktskålen mm klyftar jag och fryser in i lagom stora portioner för att kunna göra paj på hela vintern.

Visst blir de lite mjukare/lite vattnigare mär de har varit frysta men inte värre än att de går att baka tex smulpaj på dem.

@monac

rivet äpple rakt ner i filen! plus russin,supergott!
Äppelchutney med stjärnanis,chili & russin oxå gott!!!!(Y)

@lisaschmitz

skär olika grönsaker och frukter och dippa. supergott! chokladfondue är en av mina favoriter. Annars är jag faktiskt ingen specialist på äpplen, men har precis varit ute i regnet och plockat äpplen med pappa. Vi ska göra äppelmos! Har haft såndär mysig höstkänsla hela dan idag. Härligt! :)

@sdmaya

Äppelmos, det går att använda till sååå mycket; gröten, äppelkaka, äppelbullar, slottsstek mm
Äppelmos går även bra att frysa :):p(Y)

@k-kristina

Jag brukar torka mina äpplen som godis Torkade äpplen som vintergodis, eller frysa in dem i skivor och sen ta fram vid behov till pajer eller kakor eller för ha i matlagning:p(Y)